michalwa Napisano 15 Lipiec 2008 Autor Napisano 15 Lipiec 2008 Witam, sztuka pierwsza 1l, przed czy powojenny i ewentualnie czy wojskowyPozdrawiam Michał
michalwa Napisano 15 Lipiec 2008 Autor Napisano 15 Lipiec 2008 Sztuka 2, pojemność 5l, pytanie to samo co przy pierwszym
nino83 Napisano 15 Lipiec 2008 Napisano 15 Lipiec 2008 może jakieś taborowe pojemniki na naftę(benzol).ludność cywilna zabierała te wszystkie graty do domu.tak przynajmniej było w moich rejonach.poszukaj czy są jakieś bicia,ale ciężko stwierdzić i żeby głupot na forum nie pisać:)
michalwa Napisano 15 Lipiec 2008 Autor Napisano 15 Lipiec 2008 Niestety, nie zauważyłem żadnych sygnatur
nino83 Napisano 15 Lipiec 2008 Napisano 15 Lipiec 2008 to i tak się nie martw.Nasi w przeciwieństwie od Niemców nie tłoczyli bić na wszystkim co jest większe od gwoździa.mi to wygląda na takowe banieczki jak napisałem.zobacz dokładnie (sztuka 3)na rączce tej bańki może cuś tam jest wybite..pozdrawiam. nino83
kowalinho Napisano 15 Lipiec 2008 Napisano 15 Lipiec 2008 Sztuka trzecia kojarzy mi się dość mocno z pojemnikami na naftę (?) MS WOJSK
Kobieras39 Napisano 15 Lipiec 2008 Napisano 15 Lipiec 2008 hej taka banieczke tylko w khaki farbie tez znalazlem chodzi mi o 1 ke na łowickiej ziemi byl tam tez klucz do haubicy i munsztuki do zaprzegów proste polskie wiec musze chyba po nie skoczyc tzn po banki w najblizszej chwili wolnej;pchyba biegamy w tej samej okolicy ;p
michalwa Napisano 21 Lipiec 2008 Autor Napisano 21 Lipiec 2008 Tak Kobieras, na pewno kręcimy się w tej samej okolicy, jeżeli chodzi o tę nr 1 to już druga moja taka sama ale ciągle nie wiem od czego i z jakiego okresu
Pytanie
michalwa
Witam, sztuka pierwsza 1l, przed czy powojenny i ewentualnie czy wojskowy
Pozdrawiam Michał
9 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.