szelo107 Napisano 13 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 13 Lipiec 2008 witam szanownych kolegów. jaki jest najlepszy i najprostrzy sposób na czyszczenie łusek z mosiądzu.pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nino83 Napisano 15 Lipiec 2008 Share Napisano 15 Lipiec 2008 ja czyszczę roztworem wody i kwasku cytrynowego.maczam na kilka minut i jak zaczyna schodzić nalot wycieram szmatką... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maniek7_2006 Napisano 15 Lipiec 2008 Share Napisano 15 Lipiec 2008 podłączam pod bateryjkę 4,5V i robie elektro, calkiem fajnie wychodzi, można tylko przeczyścić szczotką mosiężną i namoczyć w oliwce.PozdrOPS. Łódkę(puste łuski, zbite splonki, czubki nic nie zawierają), podłączyłem pod elektro i fajny stan calkiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maniek7_2006 Napisano 15 Lipiec 2008 Share Napisano 15 Lipiec 2008 o tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maniek7_2006 Napisano 15 Lipiec 2008 Share Napisano 15 Lipiec 2008 zbite... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maniek7_2006 Napisano 15 Lipiec 2008 Share Napisano 15 Lipiec 2008 sorry nie załadowałem fotki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emes Napisano 16 Lipiec 2008 Share Napisano 16 Lipiec 2008 Ja moczę w fosolu a potem szoruję ostrym zmywakiem do naczyń,wychodzą całkiem ok,mniej więcej tak jak u kolegi Mańka... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szelo107 Napisano 17 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 17 Lipiec 2008 co to za płyn ten fosol Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szelo107 Napisano 17 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 17 Lipiec 2008 raz zrobiłem z kwaskiem ale chyba z dużo dałem kwasku coś mi nie wyszło. dzięki . pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emes Napisano 17 Lipiec 2008 Share Napisano 17 Lipiec 2008 fosol to roztwór kwasu fosforowego-jest w sklepach z chemią Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maniek7_2006 Napisano 18 Lipiec 2008 Share Napisano 18 Lipiec 2008 fosol też jest dobry, ale z nim troszke więcej roboty, a tutaj podłączam, wyjmuje, wycieram szmatką, płucze i gotowePozdrO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maniek7_2006 Napisano 18 Lipiec 2008 Share Napisano 18 Lipiec 2008 sorki za podwójny post, tutaj na fotce to troszkę się zgapiłem i za długo trzymałem w elektro, ale np. kolega robił w ten sposób polaki to jak z fabryki, kiedyś pytałem jakąś osobę na allegro bo sprzedawała takie długopisy z łusek, i czym czyści, to jakimś preparatem do czyszczenia maszyn do przetwórstwa spożywczego,czy coś takiego, ale troszkę tego środka odsprzedać nie chciał:(PozdrO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szelo107 Napisano 18 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 18 Lipiec 2008 dzięki za rady . pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.