Skocz do zawartości

Oświadczenie

Rekomendowane odpowiedzi

Szanowni Koledzy Rekonstruktorzy!

Najbardziej zbulwersowany jestem faktem, że w ogóle muszę pisać tego posta, jednak decydując się na ten krok, mam nadzieję, że w szybki i łatwy sposób rozwieję wszelkie wątpliwości osób zainteresowanych sprawą.

Zacznę może od początku.

Kilka tygodni temu, zdecydowałem się zlikwidować swoje konto na portalu Nasza-Klasa po znanej wielu z Was prowokacji ze strony osób podpisujących się jako osoby narodowości żydowskiej. Uznałem, że nie warto zbytnio ujawniać swoich zdjęć w mundurze niemieckim, z racji że może to zaszkodzić mojemu cywilnemu" życiu. Myślę że większość z Was mnie zrozumie, jednak często życie prywatne i zawodowe uniemożliwia nam rozgłaszanie wszem i wobec, że zajmujemy się rekonstrukcją oddziałów niemieckich. Niestety jeszcze wiele osób tego nie pojmuje. Zlikwidowałem swoje konto, dla własnego dobra, gdyż nie chciałem mieć zbędnych problemów.

Niestety w pewnym momencie, doszły do mnie dziwne informacje, że ktoś wtajemniczony bardzo dokładnie w nasze środowisko rekonstrukcyjne, znający nasze problemy - jednym słowem należący do naszego środowiska, założył bez mojej wiedzy i zgody konto na Naszej - Klasie, pod moim imieniem i nazwiskiem, załączając moje zdjęcia dostępne w Internecie i rozsyłał dziwne wiadomości z groźbami i szykanami do różnych Grup rekonstrukcyjnych, podpisując się moimi danymi.

Dowiedziałem się również, że ktoś używa mojego pseudonimu podpisując się pod podobnymi postami na różnych forach internetowych.

Zdecydowałem się napisać to oświadczenie na Odkrywcy - portalu najszerzej odwiedzanym przez naszą społeczność, by rozwiać wszelkie wątpliwości i przeprosić.

Chciałbym oświadczyć, że nie wypowiadam się na żadnym forum, żadnego SRH, GRH a nawet Odkrywcy i nie posiadam żadnego konta na Naszej - Klasie (prócz konta z oświadczeniem, które znajduje się w poniższym linku: http://nasza-klasa.pl/profile/14596379 ) i nie wysyłałem nikomu żadnych gróźb, obelg, listów z roszczeniami i jednocześnie pragnę w swoim imieniu przeprosić wszystkie osoby które zostały w jakikolwiek sposób poszkodowane w związku z tą niezręczną dla mnie sytuacją.

Szczególne przeprosiny kieruję dla GRH Germania 44" oraz „Stowarzyszenia Pasjonatów Munduru i Pamięci”, gdyż wiem od przedstawicieli tych dwóch Grup, że takie dziwne listy, podpisane moim nazwiskiem zostały wysłane.

Jednocześnie zapowiadam, że sprawa zostanie zgłoszona do prokuratury a wtedy portal Nasza Klasa (który na mój wniosek usunął ieprawdziwe konto") ma obowiązek udostępnienia prokuraturze numeru IP osobnika który ważył się działać na moją szkodę i ogólnie ruchu rekonstrukcyjnego, po to by nas ze sobą skłócić.

Liczę, że wszystkie osoby które w jakikolwiek sposób zostały poszkodowane w związku z tą sytuacją będą służyły mi pomocą w celu ujęcia tej osoby. Jednocześnie, jeśli są jakieś Grupy które otrzymały jakieś dziwne listy podpisane moim nazwiskiem o których nie wiem, bardzo proszę o kontakt.

Dziękuję wszystkim za przeczytanie mojego oświadczenia.

Pozdrawiam serdecznie

Karol Gohan" Kędzia
Stowarzyszenie Rekonstrukcji Historycznej Wrzesień 39"
Kraków.
--
gohan@wrzesien39.pl
www.wrzesien39.pl

Inwigilacja NK to standard od samego zarania, ale to co Ci zrobili to chamstwo i zwykłe przestępstwo. Co do podpisywania się Twoim nickiem dawno temu miałem wiele nicków typu Gohan i Goku, zresztą każdy fascynat DB stara się takie założyć ;). W każdym razie czujność jak za czasów partyzantki AK albo i jeszcze większa, bo nie wiadomo, gdzie czai się wróg.

Szanowni Koledzy Rekonstruktorzy !

Jestem przedstawicielem GRH Germania44"

W związku z powtarzającymi sie dziwnymi wydarzeniami w środowisku rekonstrukcyjnym które najbardziej dotknęły Karola, a obecnie i moją osobę czuje sie zmuszony zabrać głos.

W związku z tym informuję jaki jest mój udział i rola w całej sprawie.

Otóż 1.07.2008 zostałem zaproszony do listy znajomych na NK przez osobę podającą się za Karola Kędzię ps Gohan". Osoba ta powiedziała iż należy do SRH Wrzesień 39" oraz użyła kilku obraźliwych epitetów w celu określenia mojej grupy. Po kilku minutach od otrzymania przeze mnie owej obraźliwej wiadomości na NK niejaki Horst" zalogował sie na forum mojej Grupy i zaczął wyzywać wszystkich, jak również krytykować wszystko co sie dało. Został mimo zwracanej uwagi na postępowanie usunięty po 3 dniach bowiem jak wiadomo chamstwo i bezpodstawne ataki nie są tolerowane na forach rekonstrukcyjnych.

Następnie utworzył on profil zwący się 1.Leibstandarte". Utworzył on bardzo dziwny wątek zwący się Ideologia i rekonstrukcja" w którym dowodził dziwnych racji brzmiących mniej więcej ekonstruktor powinien być apolityczny i niczego nie propagować" przy czym opowiadał jak on nienawidzi czerwonych. Pomijam już fakt iż pseudonim który obrał niedwuznacznie kojarzy się z pewna ideologią na literę N.

Dnia 10 lipca 1.Leibstandarte"/Horst" oznajmił wszem i wobec na forum mojej grupy że żąda by wyrzucono mnie z Grupy jak i wyklęto z ruchu rekonstrukcyjnego pod groźbą skompromitowania w środowisku jak i nadania tematu do prasy". Doczepił sie on tak interesującej rzeczy jak to że posiadam na profilu NK takie postacie jak Ho Szi Min, Edward Gierek czy też Profil poświęcony PRL. Przy okazji padły pod moim adresem oskarżenie takie jak antypolak" oraz komuchofil". Przy czym oświadczam że nie jestem ani komunistą ani jakimś lewakiem, moje zapatrywania polityczne to moja prywatna sprawa, przy czym dla świętego spokoju informuję iż jestem osoba centrolewicową.

O ile mi wiadomo rekonstrukcję oddziela się od polityki, a na profilu w NK mogę posiadać znajomych jakich mi sie podoba. Przy okazji do zastanowienia skłania mnie jedna kwestia... Otóż jak rozumiem niejaki Horst" poszedłby do gazet działając przy tym na szkodę całego środowiska z wiadomością brzmiącą Rekonstruktor który odtwarza żołnierza niemieckiego jest lewakiem bądź komuchfilem". Nie chciałbym znać konsekwencji jego postępowania jednakże wydaje mi sie iż pod adresem naszego środowiska mogłyby paść kolejne oskarżenia.

Mój znajomy powiedział o tej sprawie na forum Grupy PanzerLehr lecz temat po chwili został usunięty bowiem niejaki Horst" zaczął prowadzić dysputy polityczne.

Wczoraj wieczorem na NK otrzymałem wiadomości wysyłane z naprędce zrobionych profilów w których określono mnie jako antypolaka", komuchfila" , człowieka bez zasad", ypową czerwoną świnie". Nie chcę niczego insynuować jednakże język owych wypowiedzi pokrywa sie w 100% z wypowiedziami niejakiego Horsta".

Informuję iż nie zawaham sie złożyć zeznań w Prokuraturze bądź Sadzie jeżeli okaże się to konieczne.

Dziękuje wszystkim za przeczytanie owego oświadczenia

Z wyrazami szacunku.
Chotnicki Maciej vel Werwaisser"
Grupa Rekonstrukcji Historycznej Germania44"
Warszawa

NJG2@wp.pl
http://www.grhgermania.fora.pl/

Im więcej czytam bzdury które wypisujesz na mój temat, tym bardziej nie mogę oprzeć się wrażeniu, że kłamanie sprawia ci seksualną przyjemność.
Stosujesz nieczyste zagrywki, przemilczasz niewygodne fakty i ukazujesz rzeczywistość tak, żeby ukazać cię jakoz adręczoną niewinną ofiarę.
Kłamstwo w twoim wykonaniu to kłamstwo idealne.

Jakiekolwiek zarzuty jakobym miał zakładać lewe konta na czyjeś nazwiska są tak absurdalne i żałosne, że nawet nie zamierzam się do nich ustosunkowywać!!!
Domyślam się, że byłbyś zdolny samemu się pobić i napisać potem że to JA.

Dalej, jeśli was, amatorów dobrego reko i chały, obrażały stwierdzenia że bagnet jugosłowiański nie nadaje się do rekonstrukcji to nie dziwię się że usunęliście mi konto.

Na waszym forum z nowego konta założyłem temat dot. ideologii, wypowiedź napisałem w neutralnym tonie, jednak ty zrobiłes ze mnie neonazistę ze względu na mój login.

A na forum panzerlehr założyłes wątek o podobnej treści jak tutaj. Wątek został zablokowany a nastepnie usunięty, ponieważ zaczęła się pyskówka, pomimo że spokojnie odpierałem zarzuty, ty obrzucałeś mnie kłamliwymi oskarżeniami, zarzucałeś mi sympatyzowanie z narodowosocjalistycznymi ideami, bo mam źle brzmiący nick. Żałosne.

Ale o co chodzi? Dla niezorientowanych - Werwaisser vel bolter został skompromitowny jako fanatyczny komunista. Zaskakujące, jak potrafi namieszać człowiek byle tylko odwrócić uwagę od sedna sprawy.

Wystarczy pobieżny rzut okiem na stronę główną twojego profilu na naszej klasie.

http://img257.imageshack.us/img257/1818/lewak1io7.jpg

O ile szkoły do których się zapisałeś (przyfrontowa szkoła Armii Czerwonej, Akademia KGB), oraz komentarze typu A do SLD wstąpicie towarzyszu ?", Pozdrawiam Towarzysza", które wypisywałeś ludziom, czy też Żyd, któremu napisano z Izraelem też się rozprawimy", faktycznie można uznać za żart, to klany do których się zapisałeś, obnażają z jakim człowiekiem mamy do czynienia.

Napisałeś o kilku postaciach, jednak zapomniałeś wspomnieć o reszcie świństw do których należałeś.

Poniżej zrzuty ekranu.

http://img522.imageshack.us/img522/6996/x1zz0.jpg
http://img516.imageshack.us/img516/2176/x2zp1.jpg
http://img296.imageshack.us/img296/8196/x3uu8.jpg
http://img337.imageshack.us/img337/6861/x4hc8.jpg
http://img300.imageshack.us/img300/1160/x5uw5.jpg

Ja tego komentować nie zamierzam, wnioski niech każdy wyciągnie sam.
Te kluby były połową jego znajomych, dopóki w popłochu ich nie pousuwał.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie