Maaarcin Napisano 7 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 7 Lipiec 2008 Witam komora posiada oryginalna oksyde jednak miejscami jest maly nalot rdzy. jak go usunac? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lina__90 Napisano 8 Lipiec 2008 Share Napisano 8 Lipiec 2008 zakopać w ziemi. Dlaczego? z wiadomych powodów :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lina__90 Napisano 8 Lipiec 2008 Share Napisano 8 Lipiec 2008 No a tak na poważnie to dobra metodą na usuniecie rdzy np: z hełmow ktore posiadaja oryginalne malowanie jest fosol. Nie wiem jak ma się ta metoda do oksydy, ale to już koledzy w razie czego mnie poprawią.pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
der_bartosz Napisano 8 Lipiec 2008 Share Napisano 8 Lipiec 2008 Chłopie fosol zostawia tylko farbę natomiast oksyde niszczy. Na oksyde elektroliza, temat wiele razy by poruszany wystarczy poszukać: elektroliza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lina__90 Napisano 8 Lipiec 2008 Share Napisano 8 Lipiec 2008 No tak też myślałem :)Apropo jeśli chcesz bawić się w elektrolize to nie radze rdzy pozbywać się mechanicznie tzn: szczota druciana itp,tylko zarysujesz. Jesli już to powolna elektroliza na małym prądzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maniek7_2006 Napisano 10 Lipiec 2008 Share Napisano 10 Lipiec 2008 Tylko elektroliza, elektro nie niszczy oryginalnej oksydy. Ta komora zamka to jakiś taki od drzwi zapewne;)PozdrO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maniek7_2006 Napisano 10 Lipiec 2008 Share Napisano 10 Lipiec 2008 miało być- jakaś takaPozdrO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zancus Napisano 10 Lipiec 2008 Share Napisano 10 Lipiec 2008 Ja bym zastosował McKenica. 5 minut, potem płukanie w H2O, osuszanie i oliwka. Zero śladów rdzy i innych nalotów, farba i oksyda nietknięte. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lina__90 Napisano 15 Lipiec 2008 Share Napisano 15 Lipiec 2008 Gdzie można dostać taki środek? Pytam bo mam pochłaniacz od maski p.gaz do oczyszczenia. Pieczątki itp wszystko jest tylko miejscami pojawiły się ogniwa rdzy.pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.