Skocz do zawartości

Sprzedałem solarisa i co dalej ?

kaffer

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Z wielkim smutkiem sprzedałem solarisa. Dwa lata wspólnych dreszczyków emocji polmosów ale i także kilka naprawdę fajnych fantów. Ale z wykrywaczem to jak z samochodem musisz sie kiedyś przesiąść. Generalnie podsumowując tą dwuletnią przyjaźń to duży plus. Mając na uwadze wewnętrzną potrzebę podjąłem ta drastyczną decyzję i nosze sie z zamiarem zakupu x-terry 70 lub proximy a może używany explorer ?.
Pomimo najszerszych chęci nie znalazłem polskiej tankietki i przybity tym doświadczeniem zorientowałem sie na monety, i tu o dziwo jakieś większe" sukcesy mnie dopadły, co zadaje kłam twierdzeniu iż solaris na monetki to nie bardzo. Przepraszam iż być może zanudziłem lekko tym moim wynaturzeniem w temacie posumowania doświadczeń 2 letnich - Ale pytanko do was Panowie Czy kierunek słuszny ? Czy może coś z innej stajni np Tesorro , Fisher ? Targa mną wewnętrzny niepokój i brak doświadczeń z innymi wykrywaczami ( nie wspomne o MD COŚ tam PROFI" bo od razu mi się wrzody odzywają) czy decyzja o pozbyciu w końcu bądź co bądź dobrego sprzętu ( za naprawdę niedużą kasę - 700 zł) nie była pochopna ? Za każde wskazówki z góry dziękuje
Napisano
Tesoro Cibola lub Vaquero, świetne na monetki i dość głębokie sprzęty. Jeśli jednak sentyment do poprzedniego wykrywacza pozostał, to Proxima wydaje się być takim trochę lepszym Solarisem;)
pzdr
Napisano
Jeżeli już tak długo chodziłeś z solarisem to bierz Proximę i nie experymentuj z innymi sprzętami, miałem w rękach oba rutusy ale bez dłuższego doświadczenia moim zdaniem proxima jest wiele lepszym sprzętam od solarisa.
Napisano
Skoro z takim wielkim smutkiem sprzedajesz tą Solarkę że prawie w żałobie jesteś to chyba nie powinno być wątpliwości w temacie tylko bierze PROxime. Ja mam i jestem zadowolony chociaż jeszcze do końca się nie rozumiemy :)
Pozdro....
Napisano
mając na uwadze wcześniejsze wypowiedzi kolegów w innych wątkach dotyczących solarisa, w większości przypadków następcą zostaje jednak coś ze stajni Minelaba np. x-terra 70. Wynika to chyba z przekonania że są to detektory w miarę uniwersalne. bo naten przykład czy Tesoro nadaje się do lasu? Tu chyba solaris jest zdecydowanie lepszy.Ja osobiście wachałem sie pomiędzy F75 a x-terra 70. Miły człowiek profesjonalista w tej dziedzinie sprzedający detektory stawiał wyżej F 75. Ja jednakże mając na uwadze przejrzenie forum i wypowiedzi kolegów zdecydowałem sie na X terre 70.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie