Skocz do zawartości
  • 0

M38 - ORYGINAŁ????????????

szczesny007

Pytanie

Napisano

Witam.fotka nie zabardzo- wiem...,ale nie dalo sie inaczej.kazde zdjecie moge wyslac na e-mail.
Prosze o opinie fachowców.
Są bicia,jest pieczatka.napewno nie jest przerobka z innego modelu,ale czy z epoki???dziwne sa odpryski farby wewnatrz helmu i zarysowania(czy to normalne?) hełm nie posiada kalkomani-nie wiem jak to wygladalo przy modelach m38,do kiedy byly uzywane itp itd.
zapraszam do komentowania.

4 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
z całym szacunkiem -nie chcę sie mieszać co do hełmu -ale riteks -czy ty uważasz że jeżeli coś ma sygnatury lub bicia to -to jest wyznacznikiem oryginału ? myślę że jeszcze chwila i już naprawdę będziemy mieli problemy z rozróżnieniem -bez badań labolatoryjnych :):):)
Napisano

Witam.fotka nie zabardzo- wiem...,ale nie dalo sie inaczej.kazde zdjecie moge wyslac na e-mail.
Prosze o opinie fachowców.
Są bicia,jest pieczatka.napewno nie jest przerobka z innego modelu,ale czy z epoki???dziwne sa odpryski farby wewnatrz helmu i zarysowania(czy to normalne?) hełm nie posiada kalkomani-nie wiem jak to wygladalo przy modelach m38,do kiedy byly uzywane itp itd.
zapraszam do komentowania.

Napisano
Witam.Nie jestem specjalistą od hełmów spadochronowych,ale ten czerep hełmu na zdięciach wydaje mi się oryginalny.Nie widzę bić,ale myślę że były takie same jak na zwykłych hełmach.Kod producenta,rozmiar czerepu i numer.Np Q66 5623.Zarysowania mogły powstać od obręczy mocującej wyposarzenie wewnętrzne do czerepu.Według mnie brak kalkomanii lub śladów po niej też o niczym nie świadczy.Wiele zwykłych hełmów też jej nie miało.
Napisano
Kolego huk 100 ja uważam,że jest to oryginalny drugowojenny czerep hełmu M38.Jest to oczywiście moja ocena na podstawie zamieszczonych zdjęć,a nie bić których wcześniej nie widziałem,a teraz dostrzegam choć z trudem ET71.Jeżeli kolega uważa inaczej to proszę to napisać,a nie mnie pouczać.Bo jak już coś hitlerowskie to odrazu musi być powojenny falsyfikat.Całe tabuny ludzi na całym świecie nic nie robią tylko pracują aby frajerom dostarczyć ich ukochane sfałszowane oryginalne hitlerowskie fanty.Najlepiej SS.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie