matrix14xxx Napisano 1 Lipiec 2008 Autor Napisano 1 Lipiec 2008 WitamZnalazłem obroczkę ornitologiczną.MUSEUM ZOOLKAUNAS LITHUANIA286446Jak ustalić jakiego ptaka zaobrączkowano?
fraktal Napisano 20 Lipiec 2008 Napisano 20 Lipiec 2008 blaszak to jest tak:Pl - Polska04 - to numer oddziału (poszukam w necie w spisie i Ci napiszę jaki to)98 - to rok zaobrączkowania1225 - to już dokładnie numer tego gołębia (bo to jest obrączka od gołębia).Jak znajdę jaki to oddział to na liście będą dane kontaktowe do osoby która w tym oddziale odpowiada za wszystko i ona może sprawdzić który dokładnie hodowca gołębi dostał w jego oddziale taki numer obrączki. Jak się skontaktujesz z tym hodowcą to możesz mu powiedzieć co się stało z jego ptakiem :) że np. obrączka znaleziona pod gniazdem drapieżnika.
fraktal Napisano 18 Lipiec 2008 Napisano 18 Lipiec 2008 matrix14xxx gratuluję. To mi się właśnie podoba w tej zabawie- można przeprowadzić śledztwo" i dowiedzieć się czegoś ciekawego z minionych lat. Gdybyś jej nie znalazł informacja o ptaszku nie wróciłaby do Kowna.
fraktal Napisano 9 Luty 2009 Napisano 9 Luty 2009 Ale masz fart:) Ja znalazłem już ponad setkę obrączek od gołębi, ale ani jednej ornitologicznej. Gdzie szukasz? Przekaż wiadomość do Gdańska.
fraktal Napisano 20 Lipiec 2008 Napisano 20 Lipiec 2008 04 PIASECZNO Andrzej JAROSŁAWSKI 022-754-41-43ul. Borowa 26 0604-173-16205-520 KONSTANCIN JEZIORNAJak znajdziesz następną możesz poszukać tu:http://www.pzhgp.pl/dane/Adresy.htmTo proste. Inna sprawa, że jednego hodowcę interesuje co się stało z jego gołębiem (tych jest zdecydowanie więcej), a innego nie. Pamiętej aby w rozmowie nie nazywać ich gołębiarzami" tylko hodowcami". To pierwsze to u nich obelga.
Pytanie
matrix14xxx
Witam
Znalazłem obroczkę ornitologiczną.
MUSEUM ZOOL
KAUNAS LITHUANIA
286446
Jak ustalić jakiego ptaka zaobrączkowano?
56 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.