Skocz do zawartości

Rekonstrukcja żołnierza 1 SBSpad

R51

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Mam tylko nadzieję że nie będą chcieli w tej książce sprzedać" beretów, które noszą na rekonstrukcjach ;)
  • Odpowiedzi 186
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Temat beretów przynajmniej jak dla mnie jest jak rzeka a wiadomym jest że każdy dąży do perfekcji w owym temacie choć nie jest to łatwe, osobiście znam dwie wersje prezentowane poniżej.
Napisano

Najnowsze dziecko rekonstrukcji, podziękowania w tym miejscu należą się chłopakom z Tobie Ojczyzno :)

Napisano

Mniemam że ile beretów, worków, mundurów itp itd tyle też będzie opinii :) Wiadomym jest jedno nic nie zastąpi oryginału ale po pierwsze kogo na to stać, a po drugie jak już się zdobędzie to wiadomym jest to że grzechem by było zabierać takowy skarb w pole :)

Pozdrawiam Kurt

• 3 months later...
Napisano
Witam, mam pytanie i proszę o pomoc, chodzi o Bluzę BD która ma pieczątkę M.V.O. co oznacza takowey skrót i którego kraju się to tyczy. Szukam w necie u wujka Google ale jakoś nie potrafię trafić w sedno tak więc za wszelkie info będę dozgonnie wdzięczny.
Pozdrawiam Kur
  • 1 month later...
Napisano
Na czarno- białych zdjęciach wyraźnie widać że berety są ciemniejsze niż battle dressy. Sam Sosabowski w swych wspomnieniach pt Droga wiodła ugorem" wspomina że berety brygady były stalowszare". Nijak się to ma do szaro- zielonych lub wręcz szarych beretów noszonych przez czołowe grupy rekonstrukcyjne (jeszcze do niedawna- o zgrozo -noszonych fasonem brytyjskim przekrzywione na bok głowy)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie