Skocz do zawartości
  • 0

Pokrowiec USA

bandurka1945

Pytanie

Napisano

witam wpadła mi taka pochewka znalazłem podobną na germanmilitaria z opisem na noże czy coś czy ktoś może coś bliżej na jej temat powiedzieć a właściwie to co w niej było i jak to wyglądało???

14 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Mietek,
z zatrzskami,to nie jest tak,że do 1944 roku były bez napisów a po 1944 były z napisami LIFT THE DOT,mam sporo ekwipunku z lat 1940-1970 i jest to jeden wielki miszmasz,np.na manierce z 1951 roku nie ma napisów LIFT THE DOT, a wg.tego co piszesz powinny być...
Napisano
Wojenny, do 1944 - zatrzaski bez napisu Lift The Dot
Gdzies wstawialem na forum dokladniejsze fotki cazek jakie mam, ale nijak nie moge znalezc tego watku.
Napisano
Dokladnie o to, pomieszaly mi sie numery kodow cazek i latarki TL/TLI), to i znalezc nie moglem :).
Te 1950 na moich cazkach to jednak nie data, a kod, tak wiec cazki sa wojennej produkcji.

Co ciekawe Twoj pokrowiec jest bez sygnatury
Napisano
Masz racje, wyglada iz napis nie jest wysarczajacy do datowania. Wg: http://www.htc-reproductions.co.uk/fixtures%20and%20fittings.htm wynika iz w 1944 roku zmienila sie konstrukcja zatrzasku (uporoszenie z 2 na 1 czesciowa), ale nic o napisie nie ma.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie