Skocz do zawartości
  • 0

Fanty Afrika Korps z Italii.Part II.Tak jak obiecałem :)

De Horsting

Pytanie

Napisano

Od tego samego gościa u którego poprzednie fanty.Ci którzy śledzą forum będą wiedzieć o co chodzi.wydaje mi sie ,że tamta część łączy się z tą bezpośrednio
jutro rano wrzucę więcej fotek,akumulatory mi w cyfrówce padły.
Musicie to zobaczyć,sam jestem w szoku,ale nie zdradzę się :)
jak myślicie od czego to jest?ja wiem,,,chyba :)

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 65
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
I teraz tak.Facet ma jeszcze jeden cały namiot,ale gigantyczny!!!!no ale chce za niego 2000euro,ma 2 plandeki zielone z metalowymi przelotkami też z jakimiś napisami 5 x 8 metrów.ale spokojnie facet jest ok. można sie z nim potargować. i ma jescze coś niesamowitego.mój brat to wypatrzył. autentyczną rurę do moździeża !!! ale bez podstawy.znam już genezę jak to sie tam znalazło ,choć w zasadzie to co ma ten facet jest w zasadzie z Francji.Wytłumaczenie jest banalne.Wielu ludzi w okolicach miało fanty DAK ale do dziś wytrwało kilka.Ten namiot jeszcze 9-10 lat temu był cały!a teraz jego druga brakująca część służy za zadaszenie na bakłażany i pomidory.
Napisano

No to ja przecież podejrzewałem że to namiot :) nawet zdjęcie Ci do postu wrzuciłem.Z ta różnicą ,że tamten namiot na zdjęciu ,był bardzo duży i to raczej nie ten.
To będzie raczej coś w tym rodzaju ZW-42

Napisano
Tu dla porównania amerykańskie i brytyjskie namioty.Były inne.Zielone ,a nie piaskowe."

Tematyka nemiotow brytyjskich przerabialem, byly tez biale (mialem 2 sztuki-mam zdjecia), ktore aktualnie moga wygladac na piaskowo/herbaciane - czyli jak ten ze zdjec powyzej, robiono tez brazowe (rozne odcienie) i khaki (zielone), koniec wojny to kamuflazowe (mialem jeden z 1945)

Przy rzeczach DAK moga sie trafiac tez brytyjskie, jako iz obie strony uzywaly zdobycznego sprzetu w duzej ilosci.

Jak bedzie trzeba to moge powklejac fotki namiotow z Afryki, ale brytyjskich.

Za 2000 euro sie nie oplaca brac ogryzka, idealny stan, niemiecki datowany 1940, kompletny z odciagami, stelazem, itp byl (albo i jest bo ogloszenie nadal wystawione) za 1800 funtow.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie