Dwa grube talerzyki pod filiżanki oraz miska kwadratowa także gruba oznaczone SS-Reich oraz Bauscher Weiden 1940 oraz widelec z oznaczeniem (chyba)Hck&fa lub ck&f oraz 41 i niemieckim orłem (gapą ?) Historia --- Przedmioty te były do zeszłego roku normalnie codziennie użytkowane u mnie w domu pozostały po zmarłej ciotce która w początkowym okresie okupacji mieszkała pod Kopcem Kościuszki w Krakowie a potem została wywieziona na prace do Niemiec lub po jej mężu który po wojnie pracował jako szef kuchni w restauracji Ermitaż oraz w hotelu francuskim w Krakowie, w czasie okupacji nie wiem co robił ale możliwe że też pracował w gastronomii. Informacje te podaje dla ułatwienia identyfikacji miejsca pochodzenia przedmiotów. Zdjęć nie będzie zmniejszyłem je do rozmiaru 16 kb w roz.640X480 a i tak się nie ładują więc wprowadziłem dokładny opis. J.
Pytanie
eltoro77
Historia --- Przedmioty te były do zeszłego roku normalnie codziennie użytkowane u mnie w domu pozostały po zmarłej ciotce która w początkowym okresie okupacji mieszkała pod Kopcem Kościuszki w Krakowie a potem została wywieziona na prace do Niemiec lub po jej mężu który po wojnie pracował jako szef kuchni w restauracji Ermitaż oraz w hotelu francuskim w Krakowie, w czasie okupacji nie wiem co robił ale możliwe że też pracował w gastronomii. Informacje te podaje dla ułatwienia identyfikacji miejsca pochodzenia przedmiotów.
Zdjęć nie będzie zmniejszyłem je do rozmiaru 16 kb w roz.640X480 a i tak się nie ładują więc wprowadziłem dokładny opis.
J.
0 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.