Skocz do zawartości

ace 150-jakie opinie?

mg45

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam. Jestem początkującym poszukiwaczem. Mam baaardzo słaby wykrywacz, i planuje zakup wykrywacza ace 150 (ewentualnie jak fundusze mi pozwolą to ace 250). Wiem że dość sporo osób posiada ace 150 i chciałbym się dowiedzieć o wasze opinie. Czy jest awaryjny i jak sprawuje sie w terenie. Jeśli ktoś posiada używał ace 150 i 250, proszę o odpowiedz na pytanie: czy jest między nimi aż taka duża różnica jak niektórzy mówią?
Z góry wielkie dzięki, pozdrawiam.
Napisano
Witam,zasadnicza różnica brak pinpointera,brak możliwości ustawień własnych,brak identyfikacji znaleziska,,brak wskaznika baterii,8 poziomów czułości.To chyba ważniejsze różnice między 150-250.
Napisano
ja mojego mam już czwarty rok i nie marzekam jak do tej pory nie miał żadnej awarii pomimo mojego dośc mało starannego obchodzenia się z nim
bardzo czuły na kapsle ale złapie każdą monetke tak do 15 cm
większe rzeczy troche głębiej trochę własne szczęscia i mam lepsze fanty niż moi koledzy co chodzą z różnym wypasionym sprzeciorem a i nie licz na broń bo na jego dwóch rozsądnych trybach jej nie łapie polecam chodzenie na trybie do biżuteri w prawdzie taka wtedy rzadko sie zdarza ale ma wtwdy wiekszy zakres działania
z żołnierskim pozdrowieniem
Napisano
jeśli ustawiasz się na kolorek to śmiało omżesz kupować
choć za niewiele więcej masz ace250 w co bym ci proponował bardziej zainwestować
na militarke to juz nie ten sprzęt
Napisano
W ciągu trzech lat w swoim ACE150 miałem tylko jedną usterkę mechaniczną raczej z własnej winy.
Swego czasu pochodziłem też parę godzin z ACE250. Różnicy nie zauważyłem. Pinpointu nie używałem, bo wolałem namierzać swoją starą metodą. Dyskryminacja wybiórcza może być przydatna, ale raczej w pewnych specyficznych okolicznościach, np. teren pełny uciążliwych śmieci jednego typu dających bardzo konkretny sygnał.
Jeśli nie ma sie zbyt wiele pieniedzy to według mnie nie ma sensu wypruwać sobie żył, żeby dołożyć te 200 zł i kupić ACE250.
Napisano
witam.chodze z ace 150 prawie 2 lata.i moge go szczerze polecic poczatkujacym poszukiwacom.prawie zawsze chodze na sluchawkach,pozwala slyszec nie bedac slyszanym.jezeli po wysokiej trawie to na ustawieniu all metall,kierujac sie tylko sygnalem w sluchawkach.mozna na all metall znalezc ciekawe monety,srebro,zloto, kule muszkietowe,a sprzet wydaje sie brac glebiej.duze zelazne przedmioty tez sie trafiaja,ale to tylko elementy sprzetu rolniczego.sprzet daje rade wiec czego zadac wiecej?pozdrawiam.
Napisano
Możesz śmiało kupować 150-tkę. Ja zaczynałem coprawda od 250-tki, ale mój brat ma do dzisiaj 150-tkę, bylismy wspólnie na kilkudziesięciu wypadach i różnicy nie zauważyłem, bardzo rzadko wycinałem coś ze skali dyskryminacji i praktycznie wogóle nie używałem pinpoint'u. W obecnym wykrywaczu (x70) również bardzo sporadycznie korzystam z pinpoint'u. Poprostu jak wyczyjesz swój sprzęt nie bedziesz tego potrzebował. Powodzenia.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie