karolek Napisano 16 Czerwiec 2008 Autor Napisano 16 Czerwiec 2008 Witam-mam pytanie-jaki to kamuflaż?Z jakiego okresu i z jakiego państwa?Dzięki za odpowiedź.
OnyX Napisano 16 Czerwiec 2008 Napisano 16 Czerwiec 2008 polska lata 40-50 kamo zwiadowcy tak zwane . Po wojenne
Łukasz Napisano 16 Czerwiec 2008 Napisano 16 Czerwiec 2008 Witam!Kamuflaż stosowany przez LWP, wprowadzony w 1954r.; na wzór niemieckiego.Pozdrawiam, Łukasz
Breslau74 Napisano 16 Czerwiec 2008 Napisano 16 Czerwiec 2008 Tu masz oryginalna zeltę WH(kamulaż na spodniach był taki sam)... jak widzisz inna.Też wydaję mi się że te spodnie to polska produkcja.
karolek Napisano 16 Czerwiec 2008 Autor Napisano 16 Czerwiec 2008 Bardzo wszystkim dziękuję za odpowiedzi.Pozdrawiam-Karolek
a.korbaczewski Napisano 18 Czerwiec 2008 Napisano 18 Czerwiec 2008 kurtka moja była kangurką, ale sobie przypomniałem że miała takie metalowe guziki zielone z orłem mało wyrażnym. a jak to PRL wpadł na produkcję tego kammo? odziedziczyliśmy fabrykę i magazyn z materiałem?
a.korbaczewski Napisano 16 Czerwiec 2008 Napisano 16 Czerwiec 2008 a czy tem WP ma takie same guziki jak WH, tzn metalowe.miałem taki kamo polski" kiedyś i do dziś się zastanawiam czy nie zniszczyłem WH oryginału będac młodocianym militarystą. takie mam wąty bo miałem go z tego samego pawlacza na którym znalazłem plecak brytyjski z 41 po bracie babki, czapkę kamo SS, plecak sierściuch, zielone grube bryczesy i buty do jazdy konnej.
Łukasz Napisano 18 Czerwiec 2008 Napisano 18 Czerwiec 2008 Witam!Chyba jedynie odziedziczyliśmy pomysł i koncepcję owego kamuflażu. Zauważ, że niemiecki, a polski różnią się dość znacznie między sobą.Pozdrawiam, Łukasz
Łukasz Napisano 16 Czerwiec 2008 Napisano 16 Czerwiec 2008 Witam!No polskie kalesoniaki były metalowe- cynk? Takie własnie wszywano w te kamuflaże.Jednak kurtka kamuflażowa WH, a LWP to mundury w ogóle innego kroju i ciężko jest je pomylić. :-)Pozdrawiam, Łukasz
Pytanie
karolek
Witam-mam pytanie-jaki to kamuflaż?Z jakiego okresu i z jakiego państwa?Dzięki za odpowiedź.
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.