riteks Napisano 13 Czerwiec 2008 Autor Napisano 13 Czerwiec 2008 Mam takie szelki skórzane.Byłbym zainteresowany informacją jaka armia coś takiego używała lub używa.Szukalem w sieci ale wszędzie znajdowałem zdjęcia co najwyżej podobnych ale nie identycznych.
Frozzer Napisano 17 Czerwiec 2008 Napisano 17 Czerwiec 2008 wg mnie to niemieckie 2gowojenne szelki z konca wojnymodel kawalerii - lżejszy, jednakże wyposażony w uchwyt do Aramy i taśmy pomocniczefajny fant
riteks Napisano 17 Czerwiec 2008 Autor Napisano 17 Czerwiec 2008 Szelki które znajdują sie na Military-antiques-stockholm są pozbawione taśm pomocniczych i pozostałych elementów(zostały ponich tylko ślady szwów i otwory po taśmach pomocniczych).Wg opisu przystosowanych do roli oficerskich.W związku z tym swoich nie mogę stuprocentowo porównać z tamtymi,choć dużo wskazuje,że moje też są drugowojenne.Póki na sto procent tego nie potwierdze będę je uważał za wyrób powojenny.
Breslau74 Napisano 15 Czerwiec 2008 Napisano 15 Czerwiec 2008 Model bałkański.Dawna Jugosławia.50 lata.Austryjacy w tym czasie mieli również podobne.
riteks Napisano 17 Czerwiec 2008 Autor Napisano 17 Czerwiec 2008 Dzięki Breslau74.Mam jeszcze dwa pytania.Co oznaczają symbole wybite na metalowych częściach.Takie romby z literami w środku:PM albo OLC? Czy to są szelki jugosłowiańskie ?
Breslau74 Napisano 17 Czerwiec 2008 Napisano 17 Czerwiec 2008 Daj dokładne zdjęcia przednich haków i klamer,ponieważ coś mi tu nie pasuje.
Breslau74 Napisano 18 Czerwiec 2008 Napisano 18 Czerwiec 2008 Nie opowiadaj Frozzer.Tutaj masz kawaleryjskie oficerskie Oberwachtmeistra 1944.Te szelki riteksa mają zupełnie inną formę
Breslau74 Napisano 18 Czerwiec 2008 Napisano 18 Czerwiec 2008 Jednak nie austyjackie.Mam dla Ciebie 2 informacje. Bardzo dobrą i niezbyt dobrą.Dobra to taka ,że te szelki wyglądją mi na te z wyposażenia skoczka Fallschirmjäger Unteroffizier 1944,niebywale cenny fant,gdyż jest tego bardzo mało.Druga wiadomość jest taka,że to jest chyba reprodukcja albo inne dzieło. Twoje mają dodatkowy pasek nośny(jak klasyczne WH) z hakiem ,umocowane nitem(.Skoczki" takich nie miały.
riteks Napisano 13 Czerwiec 2008 Autor Napisano 13 Czerwiec 2008 Mam takie szelki skórzane.Byłbym zainteresowany informacją jaka armia coś takiego używała lub używa.Szukalem w sieci ale wszędzie znajdowałem zdjęcia co najwyżej podobnych ale nie identycznych.
Pytanie
riteks
Mam takie szelki skórzane.Byłbym zainteresowany informacją jaka armia coś takiego używała lub używa.Szukalem w sieci ale wszędzie znajdowałem zdjęcia co najwyżej podobnych ale nie identycznych.
13 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.