a.korbaczewski Napisano 18 Lipiec 2008 Share Napisano 18 Lipiec 2008 Nie chciałbym od razu wybrzydzać, ale w zeszłym roku jako osoba, która interesuje się sprawami militarno historyczno warszawskimi udałem się na inscenizację powstańczą na Czerniaków. Mimo, że byłem godzinę wcześniej na jej obejrzenie nie miałem szans. Inscenizacja była bowiem przeznaczona dla grupy VIPów na trybunach i 100 osób, którym udało się zająć miejsce w odpowiednim miejscu przy barierkach (i tu był loteria gdzie stanąć). Jak może wiecie miejsc, z których było widać inscenizację był mało, ja bym powiedział że ze 3 z czego jedno było zagrodą dla zawodowych fotografów. Sądze że Czerniaków był lepszy niż PWPW ale dla małej grupy ludzi. Podczas imprezy pod Państwową Wytwórnią Papierów udało mi się zdobyć miejsce na jezdni przed weteranami powstania ale rok temu nic kompletnie nie widziałem z walk.I teraz mam pytanie: czy organizatorem jest Radosław? Czy na tej imprezie są szanse na zobaczenie inscenizacji? Jeśli ktoś wtajemniczony w organizację mógłby przesłać mi jakieś wskazówki co do scenariusza i miejsca to byłbym wdzięczny. Miejsce jest mi znane tyko powiedzcie proszę gdzie się wkręcić do kogo zgłosić żeby zobaczyć i obfotografować. W zamian oddaję wszystkie foto jakie zrobię. http://www.odkrywca.pl/galeria,bitwa-o-pwpw-1944-2006,pwpw1944.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzeM Napisano 15 Luty 2009 Share Napisano 15 Luty 2009 Akagi napisał: Niekoniecznie, bo jak widać Pani G-W , a w zasadzie jej bezpośredni współpracownicy umięli zadziałać. I wszystko jest na dobrej drodze."Tu akurat zadziałała Naimska, wiceszefowa Biura Kultury, która ostała się jeszcze z ekipy Kaczyńskiego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laszlo18 Napisano 16 Luty 2009 Share Napisano 16 Luty 2009 Witam,czy na ten rok planowane są rekonstrukcje walk z Powstania Warszawskiego?czytałem, że 7-9.08.2009 ma odbyć się trzydniowa inscenizacja walk o Stare Miasto - czy znane są szczegóły? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.