Skocz do zawartości

Whites 6000 /D S-2

Plutonowy76

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
To był mój pierwszy wykrywacz, kupiony jako używany na garage sale" 18 lat temu (musiał już wtedy mieć z 10 lat), dzięki któremu wciągnąłem się w to hobby. Można było nim znaleźć co nieco, ale w dzisiejszych czasach nie radzę sobie czymś takim zaprzątać głowy. Ciekawostka: w trybie dynamicznym trzeba było przemiatać z dużą szybkością. Zasięgi słabiutkie.
Napisano
dzięki serdeczne za odpowiedź... wiem tyle że jest to wykrywacz z początku lat 80... no i trafia mi sie go kupić..za pięć stówek, no bo mnie interesuje na wszystkie metale i żeby ten zasięg miał spory... no i chyba się nie skusze na ten sprzęt!
6000 Di to i ja miałem. nawet byłem zadowolony, bo miał dobrą statykę i taki w miarę zasięg. Widziałem kiedyś fishera tylko nie pamiętam jaka była jego nazwa... był przywieziony ze stanów... a produkcja była koniec lat 90 a początek 00 ... nie miał on żadnych bajerów a natomiast dwie dyskryminacje w statyku i dynamiku i funkcję all metal, zasięgi były kolosalne. Może wie ktoś o czym ja mówię? Jak się ten fisher nazywa?
Pozdrawiam
Napisano
Ten Fisher to najprawdopodobniej 1266. Był także sprzedawany w Polsce, ale teraz raczej trudno kupić egzemplarz w ładnym stanie.
Napisano
nie mam teraz kontaktu z tym człowiekiem ... ale wiem tyle ze jest to na bank przywieziony z usa... zasilany byl z baterii r14 i widziałem go przez dwie godziny, podejrzewam że może być to starsza wersja któregoś z Fishera... ale na bank nie jest to 1266 ... pozdrawiam

p.s. Raned znasz może jakiś zachodni sprzecior który pociągnie hełm z odległości ~1.60 m bajery cyfrowe nie koniecznie ...głównie chodzi o zasięg i prostotę obsługi.
Napisano
Nie kojarzę żadnego Fishera z tamtych czasów zasilanego bateriami R14.
żaden standartowy wykrywacz nie wykryje hełmu na 1,6m, twierdzę, że nie zrobi tego wo-box", rama 1×1 m będzie miała trudności, ale powinien dać radę dobry magnetometr.
Napisano
co do ramy to widziałem ramę GeoDetektoru i ramę tm808 to spokojnie wykrywa z 1,8m ale z bagnetem to jest problem z 40cm ... a mnie to interesuje aby brał drobnice i grube nie musi być ten zasięg ~1.6 m na hełm ... wystarczy mi powyżej metra... może Pan się z spotkał z takim wykrywaczem który spełnia takie parametry? Oby coś za odry było ??
A i mam pytanie kolejne ktoś widział może hardego" w akcji? nigdzie nie ma prawie informacji na jego temat jedynie co na jego stronie... no i jak to sie sprawuje?
Pozdrawiam

p.s. co do tego Fishera to wie Pan 8lat robi swoje no i może mógł to być któryś z scope ale ręki nie dam ...bo pewny nie jestem. Na rynku go nie spotkałem... więc podejrzewam że jest to coś starszego lub nie jest to sprzęt na nasz rynek.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie