tomek64 Napisano 8 Czerwiec 2008 Autor Share Napisano 8 Czerwiec 2008 rano pojechałem na 2 godziny a mannlichery"... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek64 Napisano 8 Czerwiec 2008 Autor Share Napisano 8 Czerwiec 2008 no i wyszło co powinno :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek64 Napisano 8 Czerwiec 2008 Autor Share Napisano 8 Czerwiec 2008 przyplątała się łuska mauserowska 9 x 25 z biciami węgierskimi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek64 Napisano 8 Czerwiec 2008 Autor Share Napisano 8 Czerwiec 2008 z jakiej broni mogła być wystrzelona ? Węgrzy używali przecież Frommerów siódemek albo Parabelek ?! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek64 Napisano 8 Czerwiec 2008 Autor Share Napisano 8 Czerwiec 2008 wyszło, że z węgierskiego automatu Gazpistoly. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ja20 Napisano 8 Czerwiec 2008 Share Napisano 8 Czerwiec 2008 Kolego Tomku, jak możesz odezwij się do mnie na maila przezdziec@o2.pl, swego czasu kopałem na Węgierskich pozycjach, w okolicy Wawy, mannlichery to praktycznie zmora, tam gdzie ja kopałem wychodziły w setkach, ale między nimi trafiło się kilka magazynków, menażka itp.Patrząc na zdjęcia, to chyba to samo, albo podobne miejsce.Może byśmy wspólnie pokopali? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.