KrzyGos111 Napisano 8 Czerwiec 2008 Autor Napisano 8 Czerwiec 2008 witam. Chodze już kilka tygodni z moin ace 150 i moim częstym problemem jest to że wykrywacz na największej częstotliwości raeguje na najdrobniejsze dotknięcie trawy wskazująć różne metale na różnych głębokościach czy to normalne?
lolekkbusko Napisano 8 Czerwiec 2008 Napisano 8 Czerwiec 2008 Zmniejsz czułość to nie bedzie sie tak działo.
desmo_sm Napisano 16 Czerwiec 2008 Napisano 16 Czerwiec 2008 -zmniejsz czułość to nie bedzie tak sie wzbudzal przy udezeniu o teren.-Zasilaj go bateriami a nie akumulatorkami-głebokość zalegania towaru jest taka jak pokazuje ci wyswietlacz jezeli przedmiot ma mniej wiecej wielkosc monety przy wiekszych gratach jest to nieco mylna informacja.
xender Napisano 17 Czerwiec 2008 Napisano 17 Czerwiec 2008 WitamJa rozwiązałem ten problem i śmigam teraz z zasięgiem na maxa. Wzbudza się tylko jak trafie w korzeń lub drzewo ;) Wystarczy zrobić osłonę z peszla elektrycznego.Jakbyś miał problem to napisz na PW prześlę ci zdjęcia jak to wygląda.Pozdrawiam Paweł
dzieci3 Napisano 18 Czerwiec 2008 Napisano 18 Czerwiec 2008 Witam,mój kolega radzi sobie inaczej,ma ze sobą spraya antystatycznego i po każdym rozłożeniu sprzętu traktuje cewkę tym specyfikiem.Mówi,że rewela.Pzdr.
ebramus Napisano 18 Czerwiec 2008 Napisano 18 Czerwiec 2008 Normalne to że mój ACE250 na najwyższej czułości reaguje na silne potrząsanie i szarpnięcia , nawet jak cewka jest uniesiona np. dwa metry nad ziemią ? Wariuje wtedy i się pobudza. Też tak macie ?
wujekblacha Napisano 18 Czerwiec 2008 Napisano 18 Czerwiec 2008 Macie,macie. Sam kiedyś o to pytałem ;) Trzeba wszystko dokładnie ponaciągać i podokręcać a także uważać na uderzenia tj. machać nad trawami, korzeniami, kamieniami itp. Mocne baterie też dużo dają a i nad tym peszlem" się zastanawiam ;)
ebramus Napisano 18 Czerwiec 2008 Napisano 18 Czerwiec 2008 Xender podesłał mi fotki i z tego co widzę to ten peszel działa jako amortyzator .Trochę dziwacznie to wygląda ale spróbuje to zrobić ;)
armand Napisano 18 Czerwiec 2008 Napisano 18 Czerwiec 2008 Może przewód od sondy jest poluzowany wokół rurki i to jest przyczyną zakłóceń?
desmo_sm Napisano 20 Czerwiec 2008 Napisano 20 Czerwiec 2008 Jedna sprawa to kabelek ma być dość ścisło nawinięty lub przyłapany na taśmę.Po drugie z czułością ma naxa tak już jest że się przy wstrząsach lub udeżeniach wzbudza, należy kreskę lub dwie zdjąć i przy precyzyjnych szukaniach w czystym terenie można dać na maxa. To jest normalne zachowanie się wykrywacza.Z tym sprayem antystatycznym to słyszałem że faktycznie pomaga sporo.Silnie rozładowane baterie także powodują sporo zakłuceń w pracy wykrywki, należy wymienić i nie chodzić na akumulatorach! Kolega chodzi 250tką na aku a ja na bateriach i ja chodzę 25 a nawet 30 godzin a on 15.
garret Napisano 23 Czerwiec 2008 Napisano 23 Czerwiec 2008 witam.mialem cos takiego w moim ace 150.sprobowalem uszczelnic kabelek laczacy sie z sonda, wkolo kabelka jest taka guma i szczelina,mala ale jednak.moze wilgoc sie dostaje i stad te wariacje.jako uszczelniacza uzylem kleju butapren,mnie pomoglo.pozdrawiam.
fakker Napisano 23 Czerwiec 2008 Napisano 23 Czerwiec 2008 Witam .Miałem podobny przypadek w 250-ce .Wył i wariował non stop.Trzykrotne serwisowanie nie pomogło i skonczyło sie na wymianie na nowy.pzdr fakker
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.