Skocz do zawartości

problem z ace 150.

KrzyGos111

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
witam. Chodze już kilka tygodni z moin ace 150 i moim częstym problemem jest to że wykrywacz na największej częstotliwości raeguje na najdrobniejsze dotknięcie trawy wskazująć różne metale na różnych głębokościach czy to normalne?
Napisano
-zmniejsz czułość to nie bedzie tak sie wzbudzal przy udezeniu o teren.
-Zasilaj go bateriami a nie akumulatorkami
-głebokość zalegania towaru jest taka jak pokazuje ci wyswietlacz jezeli przedmiot ma mniej wiecej wielkosc monety przy wiekszych gratach jest to nieco mylna informacja.
Napisano
Witam
Ja rozwiązałem ten problem i śmigam teraz z zasięgiem na maxa. Wzbudza się tylko jak trafie w korzeń lub drzewo ;) Wystarczy zrobić osłonę z peszla elektrycznego.Jakbyś miał problem to napisz na PW prześlę ci zdjęcia jak to wygląda.
Pozdrawiam Paweł
Napisano
Witam,mój kolega radzi sobie inaczej,ma ze sobą spraya antystatycznego i po każdym rozłożeniu sprzętu traktuje cewkę tym specyfikiem.Mówi,że rewela.Pzdr.
Napisano
Normalne to że mój ACE250 na najwyższej czułości reaguje na silne potrząsanie i szarpnięcia , nawet jak cewka jest uniesiona np. dwa metry nad ziemią ? Wariuje wtedy i się pobudza. Też tak macie ?
Napisano
Macie,macie. Sam kiedyś o to pytałem ;) Trzeba wszystko dokładnie ponaciągać i podokręcać a także uważać na uderzenia tj. machać nad trawami, korzeniami, kamieniami itp. Mocne baterie też dużo dają a i nad tym peszlem" się zastanawiam ;)
Napisano
Xender podesłał mi fotki i z tego co widzę to ten peszel działa jako amortyzator .Trochę dziwacznie to wygląda ale spróbuje to zrobić ;)
Napisano
Jedna sprawa to kabelek ma być dość ścisło nawinięty lub przyłapany na taśmę.
Po drugie z czułością ma naxa tak już jest że się przy wstrząsach lub udeżeniach wzbudza, należy kreskę lub dwie zdjąć i przy precyzyjnych szukaniach w czystym terenie można dać na maxa. To jest normalne zachowanie się wykrywacza.
Z tym sprayem antystatycznym to słyszałem że faktycznie pomaga sporo.
Silnie rozładowane baterie także powodują sporo zakłuceń w pracy wykrywki, należy wymienić i nie chodzić na akumulatorach! Kolega chodzi 250tką na aku a ja na bateriach i ja chodzę 25 a nawet 30 godzin a on 15.
Napisano
witam.mialem cos takiego w moim ace 150.sprobowalem uszczelnic kabelek laczacy sie z sonda, wkolo kabelka jest taka guma i szczelina,mala ale jednak.moze wilgoc sie dostaje i stad te wariacje.jako uszczelniacza uzylem kleju butapren,mnie pomoglo.pozdrawiam.
Napisano
Witam .
Miałem podobny przypadek w 250-ce .Wył i wariował non stop.Trzykrotne serwisowanie nie pomogło i skonczyło sie na wymianie na nowy.
pzdr fakker

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie