Skok Napisano 7 Czerwiec 2008 Autor Share Napisano 7 Czerwiec 2008 Witam !Trafił mi się dziś taki żeton. Napis na nim to II./ Pz. 3 (napis wypukły) i cyfra 5 (wklęsła). Pierwsze jak najbardziej oczywiste skojarzenie to coś z czołgami. Może ktoś z was wie co to z żeton?pozdr! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skok Napisano 7 Czerwiec 2008 Autor Share Napisano 7 Czerwiec 2008 2 foto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skok Napisano 7 Czerwiec 2008 Autor Share Napisano 7 Czerwiec 2008 Ja pierdyle. Powaliłem działy. Przepraszam szanownego admina i proszę o przeniesienie do identyfikacji. Powodem jest kilka piwek i cały dzień w lesie.Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adr Napisano 7 Czerwiec 2008 Share Napisano 7 Czerwiec 2008 Sam skrot II./ Pz.3 oznacza 2. Kompanie Penzer (regiment?) 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Domino(*) Napisano 8 Czerwiec 2008 Share Napisano 8 Czerwiec 2008 Cyframi rzymskimi oznaczano batalion.Na 100% marka narzędziowa - może z jakiejś kompanii warsztatowej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rozi Napisano 8 Czerwiec 2008 Share Napisano 8 Czerwiec 2008 A skoro temat już tu jest to chciałem zapytać do czego były używane takie marki narzędziowe..?Domyślać sie można że mogły służyć np. na zasadzie numerków w szatni ale to tylko moja wyobraźnia:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.