danieloff Napisano 7 Czerwiec 2008 Autor Napisano 7 Czerwiec 2008 Witam, od razu zaznaczam, że nie siedzę w temacie czołgów i pojazdów i prawdopodobnie mocno Was rozbawię tym postem, ale postanowiłem się zapytać. Otóż mój teść twierdzi, że widoczne na fotkach urządzenie jego ojciec skonstruował na bazie części wymontowanej z pozostałości rozbitego czołgu lub innego pojazdu pancernego/opancerzonego. W okolicy rzeczywiście po wojnie rozbitego sprzętu pancernego było pod dostatkiem.
danieloff Napisano 7 Czerwiec 2008 Autor Napisano 7 Czerwiec 2008 To na górze służy do ostrzenia czegoś tam (może kosy) i zostało dodane". Dół niby pochodzi z czołgu:-) Jak się pokręci tą okrągłą częścią z przodu, to obraca się góra.
danieloff Napisano 7 Czerwiec 2008 Autor Napisano 7 Czerwiec 2008 Nie doszukałem się żadnych sygnowań, ale może są pod warstewką rdzy, jeżeli to coś interesującego, to można spróbować odczyscić. A jak nie, to chociaż Was rozbawię przy weekendzie:-)Pozdr.Daniel
Seba37 Napisano 10 Czerwiec 2008 Napisano 10 Czerwiec 2008 Takie urządzenie jedynie mogło w czołgu służyć do obracania wieży, ale kompletnie nie kojarzę jakiego.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.