sudajew Napisano 5 Czerwiec 2008 Autor Share Napisano 5 Czerwiec 2008 Czy w tym roku będzie jakaś rekonstrukcja bitwy pod Mokrą??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sudajew Napisano 12 Czerwiec 2008 Autor Share Napisano 12 Czerwiec 2008 hej, czy nikt nic nie wie o inscenizacji bitwy pod Mokrą???z tego co wiem to w tamtym roku była,a może ktoś z Was brał w niej udział? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal7589 Napisano 14 Czerwiec 2008 Share Napisano 14 Czerwiec 2008 Artykuł z lokalnego dodatku do Dziennika Zachodniego Od ponad roku w Miedźnie działa Grupa Rekonstrukcji Bitwy pod Mokrą. Założyli ją lokalni miłośnicy historii i militariów , wśród których znaleźli sie od lat zajmujący sie promocją przeszłości regionu Henryk Owczarek i Władysław Pietrzak.Zaczynaliśmy w kilka osób, a teraz pomagają nam podobni pasjonaci z całego kraju - opowiada Henryk Owczarek. Podchwycili nasz pomysł, aby na siedemdziesiąta rocznicę bitwy pod Mokrą przygotować wielkie widowisko plenerowe, w którym pokażemy najważniejsze epizody walk Wołyńskiej Brygady Kawalerii.Pierwsza próba odbyła sie rok temu we wrześniu. Do kolejnej już ruszyły przygotowania. W marcu pole bitwy odwiedziło kilka znanych grup rekonstrukcyjnych a także parę klubów jeździeckich oraz kawaleryjskich. Wszyscy chcą sie spotkać pod mokrą 1 września 2009 roku!Wywnioskować można że i w tym roku odbędzie sie próba tego przedsięwzięcia. Wyrasta nam chyba kolejna godna rekonstrukcja! Oby sprzęt i ludzie dopisał. Jak już pisałem w innym wątku jakiś czas temu na pewno znajdę sie wśród szerokiej publiki! Powodzenia chłopaki Michał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal7589 Napisano 14 Czerwiec 2008 Share Napisano 14 Czerwiec 2008 Znalazłem zdjęcie lepszej jakości ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sudajew Napisano 14 Czerwiec 2008 Autor Share Napisano 14 Czerwiec 2008 dzięki za fatygę, muszę się tam w 2009r. wybrać bo mam nawet blisko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.