wiluś Napisano 12 Lipiec 2010 Napisano 12 Lipiec 2010 No dobra, też kolor ale gazeta to chyba Signal.Front wschodni. Zwracam uwagę na oznaczenie taktyczne chyba już niemieckie
dr.tommy Napisano 14 Lipiec 2010 Autor Napisano 14 Lipiec 2010 Dzień paradny w Teksasie - kwiecień 1942
dr.tommy Napisano 16 Lipiec 2010 Autor Napisano 16 Lipiec 2010 ho, ho ho a może i więcej....bardzo dużo. Obawiam się że nie jest nikt w stanie udzielić 100% odpowiedzi na to pytanie.
cycor Napisano 25 Lipiec 2010 Napisano 25 Lipiec 2010 Witam szanownych forumowiczów. Temat bardzo fajny, ja mam takie marzenie żeby kupić i odrestaurować takiego Willys'ka właśnie :) Temat póki co odległy ale nie niemożliwy. I takie pytanko do znawców. Kupił ktoś z was może takiego Willysa np z Ebay'u ? bo tam ceny bardzo zachecające i stany samochodów rownież ale interesuje mnie kwestia papierkowa. Co i jak załatwiać.Pozdrawiam
dr.tommy Napisano 26 Lipiec 2010 Autor Napisano 26 Lipiec 2010 Ze stanem tych aut to różnie, lepiej pogadać z gościem z Gdańska on Ci wyszuka dobrą sztukę w przyzwoitych pieniążkach, bo jeśli sam nie jesteś zbyt mocny w temacie to i nie wiesz na co zwrócić uwagę. A uzupełnić te szczegóły nieraz wyjdzie więcej niż takie auto kosztowało. Tu masz kontakt do gościa http://jeep-willys.pl/ Nie raz sprzedający na EBAY są jak u nas na allezło przez telefon i na odległość wszystko wygląda na idealne :)
dr.tommy Napisano 26 Lipiec 2010 Autor Napisano 26 Lipiec 2010 A o papiery się nie martw, wrzucając na żółte blachy za wiele ich nie potrzeba. Wystarczy umowa kupna-sprzedaży i pozałatwiać papierki już u nas na miejscu. Przynajmniej tak jest w Wielkopolsce. A jak wiadomo w naszym pięknym kraju każdy wydział komunikacji rządzi się własnymi prawami :)
cycor Napisano 27 Lipiec 2010 Napisano 27 Lipiec 2010 Dzieki wielkie za pomoc :) Napisałem do tego gościa, Teraz tylko czekac na odpowiedz. Nie ma co myśleć, trzeba działać ! hehe :)
wiluś Napisano 22 Listopad 2010 Napisano 22 Listopad 2010 Okładka magazynu byłych żołnierzy SS z wziętym do niewoli pod Arnhem Willysem
wiluś Napisano 26 Listopad 2010 Napisano 26 Listopad 2010 Odbity przez Brytyjczyków, ale kamuflaż niemiecki i lachy" Kriegsmarine.
wiluś Napisano 26 Listopad 2010 Napisano 26 Listopad 2010 Zwracam uwagę na berlińskiego miśka, czy ktoś jest w stanie odgadnąć jednostkę z proporczyka ?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.