Skocz do zawartości
  • 0

Prosba o id bagnetu

blondynek-81

Pytanie

Napisano

Witam
Zwracam sie do Panstwa z prosba o pomoc w identyfikacji nr na bagnecie i pochwie.
Bagnet jest idetyczny jak na zdjeciu,dla tego postanowilem wkleic te zdjecie.
Bagnet posiada tylko w 2 miejscach widoczne bicia,
pierwsze bicie znajduje sie pod drewniana rekojescia i jest to K4206.
natomiast kolejne bicie znajduje sie tzn jak naciskam na rekojesci ten okragly przycisk to po drugiej stronie na tym metalu wychadza bicia 4206 i niemiecka gapa i pod nia nieczytelny numer lub napis.
Poczwa posiada nr 9560J.
Przepraszam panstwa za taki opis lecz niestety z bagnetami nie mam nic wspulnego a to jest zwykla moja ciekawosc.
Dziekuje i pozdrawiam

3 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam
Zwracam sie do Panstwa z prosba o pomoc w identyfikacji nr na bagnecie i pochwie.
Bagnet jest idetyczny jak na zdjeciu,dla tego postanowilem wkleic te zdjecie.
Bagnet posiada tylko w 2 miejscach widoczne bicia,
pierwsze bicie znajduje sie pod drewniana rekojescia i jest to K4206.
natomiast kolejne bicie znajduje sie tzn jak naciskam na rekojesci ten okragly przycisk to po drugiej stronie na tym metalu wychadza bicia 4206 i niemiecka gapa i pod nia nieczytelny numer lub napis.
Poczwa posiada nr 9560J.
Przepraszam panstwa za taki opis lecz niestety z bagnetami nie mam nic wspulnego a to jest zwykla moja ciekawosc.
Dziekuje i pozdrawiam

Napisano
Jeżeli żabka" posiada dodatkowo dwa nity miedziane w miejscu szycia (okolice troka - niewidoczne na zamieszczonej fotografii) i jest wykonana ze skóry brązowej gładką częścią do środka jest to niemiecki wz. 84/98.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie