Skocz do zawartości

Mozna gdzies kopac na Slowacji ? ( miejsca wojenno -odwiedzeniowo warte )

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Tak jak w temacie :) Przejechał bym sie chętnie gdzieś za granice pokopac tak na pierwszy raz gdzies blisko ( wypad 1 - 2 dni ):)
Ale gdzie?...Rosja odpada choć fantów masa... wiec może coś bliżej np. Słowacja ? Jest tam coś w ogóle ? Działo sie tam coś ? (Brak jakichkolwiek informacji-wcześniej sie nie interesowałem innymi państwami i działaniami na ich terenie :D

Za propozycje i pomoc serdecznie dziękuje!

Pozdro! Michał
Napisano
po pierwsze michal123456789 nie wywołuj mnie do tablicy -masz ochotę wsiadaj w auto i jedz na Słowacje ,po drugie nie udzielam takich porad ponieważ później młodzież siedzi i płacze przed policjantem albo Horską Słužbą -po trzecie nie jestem żadnym ekspertem i takim się nie czuje -wszyscy odpowiadacie za siebie sami -pozdrawiam http://wyjazdy.studentnews.pl/serwis.php?&s=1645&pok=36952&c1=5986&l=&id=56538
Napisano
Po pierwsze nie płacze-raczej :D Po drugie wsiadam w samochód i jadę :D Póki co jeżdżę z ojcem ale nie narzekam.

Za kilka dni wybieram sie właśnie w okolice Dukli (Pl i Sk-narazie tylko muzea...pomniki-bo z kopaniem nie wiem czy są problemy)

A pomyślałem o Tobie bo podobno na Słowacji często bywasz...nie chodziło mi o wypowiedz typu kop tu i tu w tej i tej mieścinie na tym i na tym metrze kwadratowym... jest tam 5 klamer...
Napisano
Rady turystyczne, co do kopanie się nie wypowiadam - Dukla, Svidnik, Barwinek, słowackie chaszcze ze schowanymi T-34, na samo to dnia Ci braknie jeśli chcesz wszystko spokojnie pooglądać i nasycić oczy tymi niecodziennymi widokami ;)
Napisano
już sobie sam odpowiedź znalazłem
http://www.odkrywca.pl/forum_pics/picsforum16/bieszczady_3.08.2006_106.jpg

1 dzień należy poświęcić, na zwiedzanie muzeum i miasta Śvidnika, wypicie piwka, zjedzenie smażonego sera z frytkami(nie pamiętam jak się to nazywało).Ogólnie na zwiedzenie okolicy potrzeba kilku dni.A co do kopania, najlepiej zapytać się po prostu Słowackich służb, za samo zapytanie nic nie zrobią, nawet jeśli kopanie jest nielegalne.
Napisano
Widziałem też na tabliczce, że gdzieś zaraz za miastem jest Letnie Kupalisko(chyba nic nie pomyliłem tak to się pisze), więc można tam monetek poszukać.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie