Skocz do zawartości
  • 0

Maska WH

czarekg1

Pytanie

Napisano
Witam ! Chwilowo nie mogę dostarczyć fotek,ale mam nadzieję, że sam opis wystarczy. Została znaleziona w staryn magazynie klasyczna niemiecka maska pgaz. wz38. Bez puszki. Część twarzowa tej maski rozpięta jest na charakterystycznym, drucianym, sprężynującym stelażu. Czy ten stelaż używany był może do suszenia wilgotnych masek ? Może używano go do przepisowego przechowywania masek w magazynie wtedy, gdy wojsko ich przez dłuzszy czas nie używało ? Spotkali się Koledzy z czymś takim ?

5 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Bardzo dziekuję ! To dokładnie to - identyczne ! Cieszę się, bo mam wrażenie, że to nie jest super pospolita rzecz ! Pozdrawiam
Napisano
Być może w jakims generalnym ujęciu. Ja , w kazdym razie dotychczas sie z tym detalem nie spotkałem - chociaż inna rzecz, że tysięcy masek WH nie miałem w bezpośrednim oglądzie : ))
Napisano
Witam ! Chwilowo nie mogę dostarczyć fotek,ale mam nadzieję, że sam opis wystarczy. Została znaleziona w staryn magazynie klasyczna niemiecka maska pgaz. wz38. Bez puszki. Część twarzowa tej maski rozpięta jest na charakterystycznym, drucianym, sprężynującym stelażu. Czy ten stelaż używany był może do suszenia wilgotnych masek ? Może używano go do przepisowego przechowywania masek w magazynie wtedy, gdy wojsko ich przez dłuzszy czas nie używało ? Spotkali się Koledzy z czymś takim ?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie