KUJAW_ZG Napisano 20 Maj 2008 Autor Share Napisano 20 Maj 2008 Ukrywał przez wiele lat kiedy sie przekonal ze takie rzeczy maja dla mnie wartosc to mi ja podarowal mowil ze mial jeszcze piec ale w tej byly srubki i dlatego ja wziol... :DSygnowana 39Bialy napis to 2/183(i na spodzie napisany czerwona kredka albo flamastrem)Pieczatka z wrona Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KUJAW_ZG Napisano 20 Maj 2008 Autor Share Napisano 20 Maj 2008 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KUJAW_ZG Napisano 20 Maj 2008 Autor Share Napisano 20 Maj 2008 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanatyk6 Napisano 20 Maj 2008 Share Napisano 20 Maj 2008 Gratuluję ;) Też swego czasu dostałem od dziadka taką puszeczkę. Teraz tylko szukać info o losach żołnierza.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KUJAW_ZG Napisano 20 Maj 2008 Autor Share Napisano 20 Maj 2008 http://www.lexikon-der-wehrmacht.de/Orden/Ritterkreuz/RKR-R.htmTutaj znalazłem jakiegos Raucheisen'a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowalinho Napisano 20 Maj 2008 Share Napisano 20 Maj 2008 A myślisz że to akurat ten , który otrzymał Krzyż Rycerski (Ritterkreuz)? Oj, nie wiem...;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KUJAW_ZG Napisano 20 Maj 2008 Autor Share Napisano 20 Maj 2008 Ja tego nie powiedzialem :)poprostu znalazlem takowego frycka :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek11 Napisano 21 Maj 2008 Share Napisano 21 Maj 2008 Mój pradziadek na niemieckie Zeltbahn pospinane do kupy wysypywał zboże w stodole.Było ich więcej niż dziesięć sztuk, ale do dzisiaj uchowały się tylko dwie =)Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.