muslim Napisano 15 Maj 2008 Autor Napisano 15 Maj 2008 Czy może mi ktoś napisać jaką metodą wykonana jest ta grafika lub ... ? No i w ogóle jakieś informacje.
Breslau74 Napisano 19 Maj 2008 Napisano 19 Maj 2008 Ja ma 3 akwarele Karla Wagnera i na każdej jest inny podpis.Raz inicjały,raz nazwisko a raz wywijasy" :)W sumie niewiele warte ale ładnie sie prezentują.A jednak z Galicji..Mi znajomy podpowiedział Utescha.Ja nawet o nim nie słyszałem.Próbuj..moje możliwości sie wyczerpały :)t'Allah
muslim Napisano 15 Maj 2008 Autor Napisano 15 Maj 2008 Czy może mi ktoś napisać jaką metodą wykonana jest ta grafika lub ... ? No i w ogóle jakieś informacje.
muslim Napisano 15 Maj 2008 Autor Napisano 15 Maj 2008 A to najlepiej jak umiałem wykadrowałem podpis - moze uda się komuś rozczytać
Breslau74 Napisano 15 Maj 2008 Napisano 15 Maj 2008 Wykonane zapewne metodą carboink.Czyli mieszanka Czarnego atramentu lub tuszu z niewielką domieszką sproszkowanego węgla drzewnego.Użyto piórka lud drewnianego patyczka.Autora Ci nie podam ..sam musisz spróbować odczytać
Breslau74 Napisano 15 Maj 2008 Napisano 15 Maj 2008 No myślę ,że początek ubiegłego wieku.Choć to trudno stwierdzić po zdjęciu.Mam znajomka z galerii .Wpadnie w weekend to mu pokażę ,ok ? Salam y hafdeke muslim :)
muslim Napisano 15 Maj 2008 Autor Napisano 15 Maj 2008 Jasne i dziękiWa alejkum as-salam Breslau74 ;)
muslim Napisano 18 Maj 2008 Autor Napisano 18 Maj 2008 Grafika pochodzi gdzieś z pod Krakowa - dokładniej nie wiem, ale tam spędziła ostatnie swoje dziesięciolecia.A co do nazwiska to nie do końca pasuje - imie owszem, ale nazwisko jakoś nie do końca. A miał on jakieś drugie imie?Bede próbował rozczytać lub zeskanować podpis, może wtedy ustali się coś więcej. Wiesz może jak powinien wyglądaćpodpis Jarima Utescha?Dzięki salam alejkum
Pytanie
muslim
Czy może mi ktoś napisać jaką metodą wykonana jest ta grafika lub ... ? No i w ogóle jakieś informacje.
9 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.