Witam na forum. Proszę o pomoc w ustaleniu tożsamości osoby odznaczonej Krzyżem Walecznych o nr 35954 (wymiary: szerokość - 43,4 mm, wysokość z łącznikiem - 47,8 mm, grubość na środku - 3,7 mm). Posiadana przeze mnie wersja krzyża to prawdopodobnie wersja 4 opisana na str. 182 w książce Grzegorza Krogulca pt. Krzyż Walecznych świadek zwycięstwa i klęski". Z posiadanych przeze mnie wiadomości kawaler tego krzyża pochodził prawdopodobnie z Wielkopolski i otrzymał go prawdopodobnie za udział w wojnie polsko - bolszewickiej. Nadmieniam, iż próbowałem dowiedzieć się czegoś w CAW, jednakże bez skutku. Proszę o weryfikację powyższych danych i podanie alternatywnych adresów, które pomogły by mi w ustaleniu tożsamości osoby odznaczonej.
Pytanie
kamien801
Proszę o pomoc w ustaleniu tożsamości osoby odznaczonej Krzyżem Walecznych o nr 35954 (wymiary: szerokość - 43,4 mm, wysokość z łącznikiem - 47,8 mm, grubość na środku - 3,7 mm). Posiadana przeze mnie wersja krzyża to prawdopodobnie wersja 4 opisana na str. 182 w książce Grzegorza Krogulca pt. Krzyż Walecznych świadek zwycięstwa i klęski". Z posiadanych przeze mnie wiadomości kawaler tego krzyża pochodził prawdopodobnie z Wielkopolski i otrzymał go prawdopodobnie za udział w wojnie polsko - bolszewickiej. Nadmieniam, iż próbowałem dowiedzieć się czegoś w CAW, jednakże bez skutku. Proszę o weryfikację powyższych danych i podanie alternatywnych adresów, które pomogły by mi w ustaleniu tożsamości osoby odznaczonej.
1 odpowiedź na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.