Skocz do zawartości
  • 0

książka dla żołnierza

olo7

Pytanie

Napisano
jestem w posiadaniu książki o tytule / angielsko-polska książka dla żołnierza /
napisanej przez Majora Dra J.A.Teslara i opatrz przedmową Gen.Dra M.Kukiela Dowódce 1-go Korpusu W.P Wydanej przez Robert Gibson & Son (glasgow) limited
Publishers........Glasgow
nie jest to przedmiot z kręgu moich zainteresowań i szczerze mówiąc nie mam pojęcia ile jest warty
lecz myśle że nakład nie był zbyt duży,książka wydana była dla żołnierzy tworzącego się Wojska Polskiego w Anglii i jest to rodzaj słownika polsko angielskiego.
Prosił bym o informacje ile to morze być warte
chętnie wymienił bym tę książkę na coś co jest bliższe moim zainteresowaniom ale nie mam pojęcia ile moge za nią oczekiwać
myśle że jest to ciekawa pozycja dla osób interesujących się polską wojskowością
prosze o informacje na temat książki

1 odpowiedź na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Jezeli jest wydana w latach 40-45 to jest cos napewno warta. Ja podobnie wydana ksiazeczke musztry Polskich wojsk na Zachodzie wydana w 1945 roku kupilem w ksiegarni wojskowej w Warszawie (maja tam sekcje starych unikalnych ksiazek) pare lat temu za 50 zlotych. Z reszta wartos bedzie okreslona przez tych co sa chetni do nabycia, tak wiec alegro prawde ci powie:)))

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie