tsz_79 Napisano 5 Maj 2008 Autor Napisano 5 Maj 2008 Witam .Wczoraj wróciłem ze swojej działeczki i po kilku dniach pobytu okazuje się ,że będę zmuszony zakupić sprzęt do wykrywania metali .Nie znam się na tym kompletnie ,dlatego chciałbym prosić kogoś z forum o pomoc jaki sprzęcik zakupić .Już mówię czego będę szukał. Proszę się nie śmiać ,ale wiem gdzie może być troszkę złota i na tym się głównie koncentruję .Po drugie chciałbym by ten wykrywacz odnajdywał monety itd ,czyli żeby byl chyba urządzeniem uniwersalnym .Działeczka leży na terenach ,gdzie byli Niemcy ,Rosjanie itd .Cena do jakiej planuję zakup to 800 -1000 zł .co polecicie za te pieniążki ? pozdrawiam
tomek64 Napisano 5 Maj 2008 Napisano 5 Maj 2008 jak na monety i inne drobne przedmioty - Garrett Ace 250, Fisher F 2. Opisy znajdziesz w wielu postach.pzdr.
pestka Napisano 5 Maj 2008 Napisano 5 Maj 2008 Witam na monetki i inne drobne rzeczy to ci powiem ze niezbyt jak chcesz bagnecik wykopac to jest problem ja od 6 latek mam zwyklego PI bez dyskryminacji trzeba sie niezle nakopac no ale czasem warto bylem kilku krotnie z kumplami ktorzy posiadali z dyskryminacja i zauwarzylem ze ammo np od stg na glebokosci 30cm juz im nie bralo moj pi to domowej konstrukcji taki skladaczek byle nie jabla kumpel ma ledwo co daje sygnal slabo bierze maly trzeba sie garbic za mała cewka mniejsza czulosc sugnalow trzeba wolno chodzic musial bys tez poszukac jakichs a kulumatorkami najlepjej zelowymi baterie to rpzezytek kupujesz na zapas itd a tak to ladowareczka uniwersalna z jakes 80 dyszek ladujesz raz na tydzien badz dwa warto taniej nie znam sie na innych wykrywkach ale PI dzialaja w zakwaszonych glebach i lepjej dzialaja pod liniami kazdy wariujeale on jeszcze lapie chociaz plycej no cos do 2m pod gleba zalerznosci od wielkosci co do monetek to kumpel ma garetka zaluje ze go kupil bo nic innego nie moze znalesc ostatnio w mjiescu gdzie on chodzil z tydzien wyjelem mosina 1 wojenego on ominol mozna sobie wyorbazic jaki to bol kiedy ktos 2 metry za toba z zakuceniami lapie mosina i to glosny sygnal musisz sie zastanowic nad zakupem bo wykrywke chociarz kupuje sie na dwa sezony a nie na tydzienpozdrawiam
ukalek Napisano 5 Maj 2008 Napisano 5 Maj 2008 Człowieku... Interpunkcja (przecinki, kropki). Proooooszę.
kundzio11 Napisano 5 Maj 2008 Napisano 5 Maj 2008 Nie doczytałem do końca,oczopląsu dostałem.kto Cię uczył pisać-Steve Wonder?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.