Skocz do zawartości

wykrywacz

lexlex

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam!

Jestem nowy jeśli chodzi o pisanie na tym forum ale od dłuższego czasu czytam różne wątki.

Chciałbym kupić mój pierwszy wykrywacz i z tego co czytałem to do gusty przypadł mi Bartek 2 i X-terra 30.
W żaden sposób nie mogę znaleźć strony gdzie byłby sprzedawany Bartek.

Zastanawia mnie fakt, iż wszystkie posty zawierające jakieś wzmianki i opinie o Bartku są strasznie stare (2005r).
Byłbym bardzo wdzięczny jeśli ktoś by mi doradził i powiedział ile mniej więcej może coś takiego kosztować.

Dodam jeszcze, że interesowałby mnie wykrywacz który dobrze spisywałby się przy monetach ale żebym mógł też mile zaskoczyć się wykopując jakiegoś poważniejszego fanta ;)

Dziękuję bardzo i proszę o wyrozumiałość :)
Napisano
Nie możesz znaleźć strony z Bartkiem, bo jego nieznany producent prawdopodobnie nie prowadzi działalności gospodarczej w zakresie produkcji sprzętu elektronicznego. Natomiast na forach zachowała się szczątkowa grupa entuzjastów tego historycznego sprzętu.
Napisano
mam x-30.Bardzo fajna, znakomita dyskryminacja, po kilku godzinach w polu wiesz mniej wiecej co masz pod cewka.
Zadnych pokretel itp dupereli.zasieg na drobnice tak na sztych duzej saperki, na cos wiekszego duzo glebiej
Napisano
Proponował bym, aby pytania dotyczyły wykrywaczy AKTUALNIE PRODUKOWANYCH.Chodzi mi o dostępność na rynku. Czyli płacę i mam, a nie czekam na Allegro, a inni szukają po lasach. Lepiej mieć wykrywacz nowy z gwarancją.
Z wymienionych przez lexlexa, tylko jeden spełnia ten warunek.
Producent pozostałych wymienionych wykrywaczy startuje niebawem z nowym modelem.
Napisano
armand wez sie wyluzuj chlopie.Co to za roznica czy produkowany obecnie czy nie??
Z bartkiem daj se spokoj-nie ta liga.
Solaris jest bardziej wszechstronny, lapie i drobnice i militarke.Ale trzeba przywyknac do obslugi, nie licz ze za pierwszym wypadem zniesiesz wiadro skarbow, bardziej gwozdzi:-)

X-30 zdecydowanie lepsza na kolor, bardziej czula, troszke glebsza na monety, ale na miltarke sie nie nadaje-brak trybu statycznego.pzdr
Napisano
A jest różnica, bo nie ma gwarancji, a ówka" na pewno nie ma wad ukrytych :) A zresztą dobrowolnie napisałem o nowej wykrywce mojej konkurencji.
A jaki wolisz samochód, nowy czy używany?
Napisano
Jaki nie kupisz na poczatek bedzie dobry.Polecam jednak wykrywacze zagraniczne na początek choćby tani fisher f2 lub f4 ,x-terre 30.Z polskich statyków HS-3.
Napisano
Witam!

Dziękuję wszystkim za czynny udział w wymianie zdań :)

Po kolejnych godzinach spędzonych szperając na różnych forach dokonałem selekcji.

Teraz pod uwagę biorę Solarisa i x-terre 30.
Z tego co się dowiedziałem to Solaris jest bardziej uniwersalny ale trudniejszy w oswojeniu".
Liczę się z tym i nie nastawiam się na wielkie znaleziska. Nie wiem nawet zbytnio gdzie w mojej okolicy można czegoś szukać (zabrze). Ale wybiorę się do biblioteki i coś na pewno znajdę.

A tak z innej beczki.

Jakie macie Panowie przeczucia co do zapowiadanej R.Proximy?

Pozdrawiam serdecznie !
Napisano
Lanosy już chyba nie są produkowane, porównanie nie trafione :), teraz do wyszydzania pozostają Chevrolety i KIA, ale KIA są extra! Ja wolę nową KIA, niż startego Passata, po gwarancji A nowa KIA ma 7 lat gwarancji!
Napisano
oswojenie solarisa to mit i tylko mit jest to banalnie proste wrecz dziecinnie tez na forum sie oczytalem jaki rutus jest trudny tak na prawde jest prosty jak budowa cepa co czyni go niezwykle przyjaznym dla nowicjusza uwierz i jak by co sluze pomoca

sorki za gramatyke

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie