atb22 Napisano 28 Kwiecień 2008 Autor Napisano 28 Kwiecień 2008 Witam, może rozpozna to któryś z kolegów od czego mogła ta blacha być, auto czy samolot a może jeszcze coś innego.
M164U Napisano 28 Kwiecień 2008 Napisano 28 Kwiecień 2008 Tylko moje przypuszczenie, aluminium nie bylo by marnowane na nie samolotowe sprawy. Pewnie orginalnie pisalo CLOSE DOOR BEFORE" albo WHEN" SHOOTING (zamkac drzwi przed/podczas strzelania). Napis podobny do napisow ktore od zawsze byly uzywane w amerykanskich maszynach. Ja zalaczam zdjecie drzwi do kuli strzelca z B-24. Tam tez trzeba bylo najpierw drzwi zamkac zanim sie cokolwiek robilo.
atb22 Napisano 28 Kwiecień 2008 Autor Napisano 28 Kwiecień 2008 Też tak sądzę że raczej to od samolotu, mam przy okazji jedno pytanko czy Amerykanie w ramach pomocy" Rosjanom dostarczali swoje samoloty podczas II WS.
atb22 Napisano 28 Kwiecień 2008 Autor Napisano 28 Kwiecień 2008 Teraz to mi pasuje znalezisko" do miejsca znalezienia, w 1945 r Rosjanie latali" sobie w miejscu w którym znalezienia przedmiotu, widać któryś miał pecha. Wielkie dzięki za info teraz wiem na czym mam się skupić :].
M164U Napisano 28 Kwiecień 2008 Napisano 28 Kwiecień 2008 Polecam strone (po rosyjsku i po angielsku):http://lend-lease.airforce.ru/index.htm
Pytanie
atb22
Witam, może rozpozna to któryś z kolegów od czego mogła ta blacha być, auto czy samolot a może jeszcze coś innego.
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.