markuspro7 Napisano 25 Kwiecień 2008 Autor Napisano 25 Kwiecień 2008 Pytam bardziej doświadczonych kolegów co lepiej kupić x-terrę 70, czy G-maxxII. Moje wyprawy to drobna militarka i monetki.Za podpowiedź z góry dziękuję.
VanWorden Napisano 25 Kwiecień 2008 Napisano 25 Kwiecień 2008 Witam.Z tych dwóch bardziej uniwersalna będzie X-70. Jest lżejsza, mniejsza, ma większy zapas ustawień, bardzo dobrą czułość i zasięg na kolorki a na większe militaria masz pseudo-statyczny tryb Prospecting". Być może w komplecie dostaniesz też drugą cewkę. Zaletą G-Maxxa2 jest głównie dyskryminacja i identyfikacja tonowa w All-Metalu i bardzo szybki czas reakcji, co w zaśmieconym terenie może dać przewagę.PozdrawiamVW
haupttman Napisano 26 Kwiecień 2008 Napisano 26 Kwiecień 2008 Ja osobiście preferuję G-MaxaLatam na tym sprzęcie już jakieś 4 lata i jestem bardzo zadowolony!Pozdrawiam
markuspro7 Napisano 27 Kwiecień 2008 Autor Napisano 27 Kwiecień 2008 Dzięki koledzy za krótki, ale profesjonalny opis tych wykrywaczy.Coś będę musiał wybrać.Mam na zastanowienie się dwa tygodnie.POZDRAWIAM!
kruk1 Napisano 27 Kwiecień 2008 Napisano 27 Kwiecień 2008 lepszy w obsludze i w praktyce jest G-maxx II ,x-terra 70 ma wiecej ustawien ale w praktyce nieprzydatnych no i osiagi ciut slabsze
hektor111 Napisano 27 Kwiecień 2008 Napisano 27 Kwiecień 2008 witamwięc na mój gust i z obserwacji w terenie X-70-tkisprzęt bez dwóch zdań bardzo głęboki, szybki i uniwersalny Kolego Kruk ta mnogość nastaw jaką ma X-70 służy ustawieniu wykrywacza do osobistych preferencji użytkownika a także do warunków panujących na miejscówcedo tego dochodzą korzyści wynikające ze zmiany cewekw ten sposób zmienia się częstotliwość na jakiej pracuje wykrywacz ( 3, 7.5 i 18.75 khz) co za tym idzie masz zupełnie inny sprzęt do różnych zastosowańX-70 jest zecydowanie bardziej uniwersalnym wykrywaczem niż G-maxx IIczy głębszym...? G-maxx jest napewno prostszy w obsłudze ale decydując się na niego trzeba się liczyć z tym że ciężko będzie go sprzedać to małżeństwo na długo nie jest to popularna marka w polsce X-70 można opchnąć od rękisam zastanawiam się nad Gold maxxem II jako sprzętem rezerwowymmarkuspro7 z tych dwóch zdecydowanie X-Terra 70 poszukaj na forach sporo było pisane o X-70pzdr
Pablo02 Napisano 27 Kwiecień 2008 Napisano 27 Kwiecień 2008 @kruk1...Więcej ustawień w praktyce nieprzydatnych..."???Tzn? Że można idealnie dostroić się do gruntu, wybierając pośród manualu, auto i śledzenia? Że można wybrać najlepiej pasujący kanał zakłóceń? Że można błyskawicznie przejść z trybu dynamicznego na statyczny i z powrotem? Że można dowolnie dyskryminować sygnały z całej skali? Itd. To wada tego sprzętu? XT70 ma tylko jedną funkcję, którą można nazwać niepotrzebnym bajerem.Pozdrawiam
jakofako Napisano 28 Kwiecień 2008 Napisano 28 Kwiecień 2008 Skoro kolega kruk1 pisze,że x-terra70 ma ustawienia,które nie są przydatne,to oznacza to,że nie ma on zielonego pojęcia o tym sprzęcie,jego nastawach i ich zastosowaniu praktycznym.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.