dado373 Napisano 23 Kwiecień 2008 Autor Napisano 23 Kwiecień 2008 Jak w temacie.Pierwsza na zdjęciu przedstawia różne zabytki paryża.Dwadzieścia metrów od niej trafiłem francuski guzik z 1 wojny światowej. Czy mogą mieć ze sobę coś związane??
mediterranea Napisano 28 Sierpień 2011 Napisano 28 Sierpień 2011 Witam,Ja również mam podobną bransoletkę do poprzedniej pokazanej na forum, ale nie mogę nigdzie znaleźć informacji na jej temat. Czy ktoś może mi pomóc? Dostałam ją od wujka kiedy byłam małą dziewczynką, niewiele pamiętam. Nie wiem skąd wujek ją miał. Umarł krótko po tym, więc już nie zapytam. Byłam tak samo przybrudzona jak te na zdjęciach. Wyczyściłam ją i ma teraz taki kolor, ale co to za metal nie mam zielonego pojęcia :/ Proszę o opinię. pozdrawiam
dado373 Napisano 2 Maj 2008 Autor Napisano 2 Maj 2008 Dzięki Sv .A znasz może jakiś dobry katalog na monety pruskie.( 24 einen thaler, 1,2 i pół silbergroshen itp...Tak żeby był około od 1750r
dado373 Napisano 24 Kwiecień 2008 Autor Napisano 24 Kwiecień 2008 Dzięki za pomoc.To drugie to chyba właśnie nie bransoleta.obydwie wyszły w lasku nieopodal Szczecina.A tu guzik. Jeśli ktoś sie orientuje to może mnie oświeci kto nosił takie guziki ??
Pytanie
dado373
Jak w temacie.
Pierwsza na zdjęciu przedstawia różne zabytki paryża.
Dwadzieścia metrów od niej trafiłem francuski guzik z 1 wojny światowej. Czy mogą mieć ze sobę coś związane??
36 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.