Adr Napisano 23 Kwiecień 2008 Autor Share Napisano 23 Kwiecień 2008 HolaMam pytanie, do kolegow, odnosnie tej ksiazeczki. Interesuje mnie Wasza opinia, co do oryginalnosci. Zalezy mi o tym o tyle bardzej, dlatego ze mam okazja jak kupic, ale niestety nieznam sie na dokumentach i nie jestem w stanie stwierdzic czy to napewno oryginal, a nie dobra kopia, np. Tyle sie teraz slyszy o lipach.. Bede wdzieczny za wszelkie informacje.Link do przedmiotu - http://allegro.pl/item339199935_soldbuch_luftwaffe_oryginal_.htmlPozdrawiamAdrian Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gwiazda1010 Napisano 23 Kwiecień 2008 Share Napisano 23 Kwiecień 2008 Wg mnie oryginał - posiadam również takową jednakże żołnierza piechoty - ale też Luftwaffe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adr Napisano 23 Kwiecień 2008 Autor Share Napisano 23 Kwiecień 2008 Tak tyle ze, zabrudzenia, podniszczona okladka, stemple, rdzawe spinki to wszystko jest do podrobienia. I tez rozniecie - dlaczego uwazam, ze to oryginal? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gwiazda1010 Napisano 23 Kwiecień 2008 Share Napisano 23 Kwiecień 2008 100% pewności miałbym gdybym zobaczył go z bliska. Ale wg mnie zuzycie papieru i ogólny stan wskazują na autentycznośc - także wpisy, wyblakły atrament i pieczątki. W innym przypadku musiałaby to być idealna kopia. Mój egz (Soldbuch i Wehrpass) jest w bardzo podobnym stanie - osoba miała go przy sobie od 1939 - az do opuszczenia niewoli amerykańskiej w 1947r. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopijnik2 Napisano 23 Kwiecień 2008 Share Napisano 23 Kwiecień 2008 jeśli znacie układ treści:porównajcie datę z drugiego foto - co tam za treść winna być (1944) --- z datą na czwartej fotce, - co tam za treść winna być (1943) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adr Napisano 23 Kwiecień 2008 Autor Share Napisano 23 Kwiecień 2008 Na 2. zdjeciu jest data 1 marca 1944, ktora mowi nam ze nasz flieger zostal gefreiterem na 4. zdjeciu natomiast nie wiem o czym ta data nam mowi, ale jak pisal kolega Gwiazda1010, jest duze prawdopodobienstwo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
U311 Napisano 30 Kwiecień 2008 Share Napisano 30 Kwiecień 2008 Witam!Kol. Adr te dokumenty są 100% orginalne co już widać ze zdjęć jakie sprzedający umieścił na stronie tego int. serwisu aukcyjnego :0)Jakiś czas temu można to było KUPIĆ " we Wrocławiu od Pana z Radomia w zupełnie innej cenie :0) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.