Skocz do zawartości

SOLDBUCH PILOTA LUFTWAFFE

Adr

Rekomendowane odpowiedzi

Hola

Mam pytanie, do kolegow, odnosnie tej ksiazeczki. Interesuje mnie Wasza opinia, co do oryginalnosci. Zalezy mi o tym o tyle bardzej, dlatego ze mam okazja jak kupic, ale niestety nieznam sie na dokumentach i nie jestem w stanie stwierdzic czy to napewno oryginal, a nie dobra kopia, np. Tyle sie teraz slyszy o lipach.. Bede wdzieczny za wszelkie informacje.
Link do przedmiotu - http://allegro.pl/item339199935_soldbuch_luftwaffe_oryginal_.html

Pozdrawiam
Adrian

100% pewności miałbym gdybym zobaczył go z bliska. Ale wg mnie zuzycie papieru i ogólny stan wskazują na autentycznośc - także wpisy, wyblakły atrament i pieczątki. W innym przypadku musiałaby to być idealna kopia. Mój egz (Soldbuch i Wehrpass) jest w bardzo podobnym stanie - osoba miała go przy sobie od 1939 - az do opuszczenia niewoli amerykańskiej w 1947r.

Na 2. zdjeciu jest data 1 marca 1944, ktora mowi nam ze nasz flieger zostal gefreiterem na 4. zdjeciu natomiast nie wiem o czym ta data nam mowi, ale jak pisal kolega Gwiazda1010, jest duze prawdopodobienstwo.

Witam!
Kol. Adr te dokumenty są 100% orginalne co już widać ze zdjęć jakie sprzedający umieścił na stronie tego int. serwisu aukcyjnego :0)
Jakiś czas temu można to było KUPIĆ " we Wrocławiu od Pana z Radomia w zupełnie innej cenie :0)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie