Skocz do zawartości

chełm z huty ludwikow kielce 1938

Gość messer

Rekomendowane odpowiedzi

koledzy mam okazje zakupu chełmu strazackiego wyprodukowanego w hucie ludwików kielce w roku panskim 1938 , chełm jest bez wymoszczenia , mam pytanie moze ktos wie ile moze byc on wart ewentualnie moze zna jakies linki na temat chełmow lub gieldy z gory dziekuje

Dzisiaj (sobota) na Kole (Warszawa) facet za złoty" hełm -strażacki ? - (chyba starszy od twojego - przełom XIX i XX) , trochę pośniedziały i bez emblematów - chciał 500 PLN

Jeśli już o filozofię" chodzi to Warszawa słynie z drożyzny po każdym względem. Wiem bo mieszkam i muszę jakoś żyć.

dla mnie dobra cena jaka mogę zapłacic za strazaka to 80-120 PLN - tyle jest wart i to głownie dlatego ze ma wyposazeenie ktore pasuje do helmu wz.31 - za ta kaske hełm powinien miec kompletne wyposazenie, zdrowy czerep (bez korozji i wgnieceń) stemple w srodku (niekoniecznie) ... oczywiscie na allegro pewnie sa po 500-600 PLN bo to rarytas - troche wiecej jest wart helm strazacki uzywany przez OPL ... pozdrawaim

bolek

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie