Skocz do zawartości
  • 0

maszyna ss ?

czarekg1

Pytanie

Napisano

Mam na stanie " taką oto maszynę do pisania. Chcę uprzejmie zapytać, czy umieszczanie brzydkiego, pokazanego tu znaczka było standardową procedurą niemieckich producentów maszyn w III , za przeproszeniem, Rzeszy ? Czy tez było tak, że umieszczano ów znaczek jedynie na klawiaturach maszyn przeznaczonych dla hitlerowskich instytucji ? Jeżeli zas umieszczano go na wszystkich klawiaturach, to czy zawsze byl on nad cyferką 3 ? Pozdrawiam

7 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mam na stanie " taką oto maszynę do pisania. Chcę uprzejmie zapytać, czy umieszczanie brzydkiego, pokazanego tu znaczka było standardową procedurą niemieckich producentów maszyn w III , za przeproszeniem, Rzeszy ? Czy tez było tak, że umieszczano ów znaczek jedynie na klawiaturach maszyn przeznaczonych dla hitlerowskich instytucji ? Jeżeli zas umieszczano go na wszystkich klawiaturach, to czy zawsze byl on nad cyferką 3 ? Pozdrawiam

Napisano
No to właściwie taki skrót myślowy. Na początku tego wątku ( ale rym : )) zadałem własnie takie pytanie o instytucje - różne , dla których takie maszyny mogły byc produkowane, jakieś urzędy itp. POZDR.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie