Skocz do zawartości

Zakupy w sklepie kellycodetectors.

terenowiec69

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam,mam pytanie czy ktoś z uzytkownikow forum Odkrywcy kupował wykrywacz w sklepie Kellycodetectors w USA.
Chodzi o zakup przez strone internetową.
Jest to jeden z wiekszych sklepów z detektorami posiadają wiele sprzetów,nawet tych niedostepnych u nas w Polsce.
Pytam dlatego że szukam dla znajomego wykrywacza fisher f75,u polskiego dystrybutora nie ma,a w stanach od reki i za mniejsze pieniadze.
Jak wygląda cała transakcja,sposób płacenia,czas oczekiwania na przesyłkę,opłaty celno-podatkowe.

Może ktoś sie wypowie,kto miał z tym do czynienia.
Dziekuje i pozdrawiam.
terenowiec69
Napisano
To dobra i sprawdzona firma. Sposobów zapłaty jest wiele, najlepsze to karta debetowa lub Paypal. Można też przelewem bankowym lub w ostateczności Western Union.
Podaję zainteresowanym kontakt z przemiłą panią Doris, która jest odpowiedzialna za kontakt oraz wysyłkę poza USA, oczywiście także do Polski.
doris@kellycodetectors.com
Chcę tylko dodać że pani Dorota, jeszcze nie zna polskiego, więc proszę pisać w języku Shekspir'a.
Napisano
Edd,oczywiscie odpisuja na maile,dowiedziałem się od nich że przesyłka powinna być w ciągu 7-9 dni roboczych u mnie,kazali mi sie tylko dowiedzieć o (tax) czyli podatek,jaki bede musiał zapłacic tu u nas.
Powiedz co zamawiałeś i jak to było wszystko załatwione.
Przyda sie i mi i innym uzytkownikom.
pozdr.
Napisano
Ja kupiłem sondę Blue Max 4x6 Shooter DD.
Zapłaciłem za nią 160$ z ogonkiem wraz z przesyłką.
Odprawy celnej udało się uniknąć.
Prawdopodobnie chodzi im o uniknięcia płacenia podwójnego vatu.
Podejrzewam że jest taka możliwość, że oni dadzą Ci do zapłaty cenę netto, a Ty uiścisz w UC 22% i cło.
Mnie o to nie pytano, chyba z uwagi na małą kwotę transakcji.
Wykonaj telefon do Urzędu Celnego i wszystko będzie jasne.
Napisano
Ja tez kupowalem wykrywke w Kellyco i jestem zadowolony, tylko z ta roznica ze przesylka szla do Chicago. Jesli nie masz karty kredytowej to najlepiej niech ktos zaufany na miejscu kupi i wysle przez firme kurierska. Ewentualnie PayPal.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie