terenowiec69 Napisano 17 Kwiecień 2008 Autor Napisano 17 Kwiecień 2008 Witam,mam pytanie czy ktoś z uzytkownikow forum Odkrywcy kupował wykrywacz w sklepie Kellycodetectors w USA.Chodzi o zakup przez strone internetową.Jest to jeden z wiekszych sklepów z detektorami posiadają wiele sprzetów,nawet tych niedostepnych u nas w Polsce.Pytam dlatego że szukam dla znajomego wykrywacza fisher f75,u polskiego dystrybutora nie ma,a w stanach od reki i za mniejsze pieniadze.Jak wygląda cała transakcja,sposób płacenia,czas oczekiwania na przesyłkę,opłaty celno-podatkowe.Może ktoś sie wypowie,kto miał z tym do czynienia.Dziekuje i pozdrawiam.terenowiec69
terenowiec69 Napisano 17 Kwiecień 2008 Autor Napisano 17 Kwiecień 2008 A i stronka tego sklepu:http://www.kellycodetectors.com
Edd Napisano 17 Kwiecień 2008 Napisano 17 Kwiecień 2008 To dobra i sprawdzona firma. Sposobów zapłaty jest wiele, najlepsze to karta debetowa lub Paypal. Można też przelewem bankowym lub w ostateczności Western Union.Podaję zainteresowanym kontakt z przemiłą panią Doris, która jest odpowiedzialna za kontakt oraz wysyłkę poza USA, oczywiście także do Polski.doris@kellycodetectors.comChcę tylko dodać że pani Dorota, jeszcze nie zna polskiego, więc proszę pisać w języku Shekspir'a.
terenowiec69 Napisano 17 Kwiecień 2008 Autor Napisano 17 Kwiecień 2008 Edd,oczywiscie odpisuja na maile,dowiedziałem się od nich że przesyłka powinna być w ciągu 7-9 dni roboczych u mnie,kazali mi sie tylko dowiedzieć o (tax) czyli podatek,jaki bede musiał zapłacic tu u nas.Powiedz co zamawiałeś i jak to było wszystko załatwione.Przyda sie i mi i innym uzytkownikom.pozdr.
Edd Napisano 17 Kwiecień 2008 Napisano 17 Kwiecień 2008 Ja kupiłem sondę Blue Max 4x6 Shooter DD.Zapłaciłem za nią 160$ z ogonkiem wraz z przesyłką.Odprawy celnej udało się uniknąć.Prawdopodobnie chodzi im o uniknięcia płacenia podwójnego vatu.Podejrzewam że jest taka możliwość, że oni dadzą Ci do zapłaty cenę netto, a Ty uiścisz w UC 22% i cło.Mnie o to nie pytano, chyba z uwagi na małą kwotę transakcji.Wykonaj telefon do Urzędu Celnego i wszystko będzie jasne.
kruk1 Napisano 17 Kwiecień 2008 Napisano 17 Kwiecień 2008 do całej sumy zakupu razem z transportem dolicz 22%vat i cło 3,7%i oczywiscie transfer pieniędzy
kruk1 Napisano 17 Kwiecień 2008 Napisano 17 Kwiecień 2008 prosze spytać o koszt wysyłki przed zakupem ,a żeby zrobic zakup należy mieć karte kredytową
miro Napisano 18 Kwiecień 2008 Napisano 18 Kwiecień 2008 Ja tez kupowalem wykrywke w Kellyco i jestem zadowolony, tylko z ta roznica ze przesylka szla do Chicago. Jesli nie masz karty kredytowej to najlepiej niech ktos zaufany na miejscu kupi i wysle przez firme kurierska. Ewentualnie PayPal.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.