kruk1 Napisano 17 Kwiecień 2008 Autor Napisano 17 Kwiecień 2008 Dzień dobry mam pytanie miałem kiedyś Tesoro Tejona sprzedałem i teraz żałuje miałem po nim inne i sie tak niesprawdzily firm niewymieniam, chciałem powrucić znów do Tesoro ponieważ bardzo łatwo namierza sie cel na cewce pajęczyńce i bardzo lekkie i wygodne w uzytkowaniu o skutecznej dyskryminacji,ale mam dylemat ktury kupić czy znów Tejona czy Lobo ,chodzi mi ktury byłby lepszy na kolorki biżuterie drobnice i monetki?, może mi ktoś doradzi ktury byłby lepszy w zasięgach? ,a może ktoś sie pochwali jakimiś osiągnięciami w terenie
Raned Napisano 17 Kwiecień 2008 Napisano 17 Kwiecień 2008 Zasięg Lobo SuperTRAQ z cewką 9×8 jest mniej więcej taki sam jak Tejona, a z cewką 10×5" wide scan może odrobinkę mniejszy. Obydwa są bardzo czułe na drobnicę, LST może nieco czulszy. Dostrajanie do gruntu w LST prostsze. LST jest cięższy, ale jest możliwość noszenia elektroniki na pasku, cewki do tego modelu mają dłuższy przewód, a obudowa ma specjalny zaczep. Dyskryminacja jak w każdym Tesoro.
kruk1 Napisano 21 Kwiecień 2008 Autor Napisano 21 Kwiecień 2008 Dzieki za rade ale mi sie trudno zdecydowac czytalem na Niemieckiej stronie sprzedawcy wykrywaczy Tesoro ze Lobo jest minimalnie lepszy od Tejona ale oba ocenil jako profesjonalne na ocene 6
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.