Indar Napisano 15 Kwiecień 2008 Autor Napisano 15 Kwiecień 2008 CześćMój muszkieterek wariuje, włączam go a on cały czas piszczy (sygnał przerywany). Nie jest to od metalu - teren neutralny.Kilkukrotne wałczenie i wyłączenie naprawia sytuację - ale znowu zaczyna po jakimś czasie świrować. Sprzęt jest suchy, to pewne. Mieliście podobne problemy? pozdrawiamI.
garbaty Napisano 15 Kwiecień 2008 Napisano 15 Kwiecień 2008 w gre moga wchodzic baterie,gorszy scenariusz to przelamany kabel cewki.Pozdrawiam
yasioo Napisano 15 Kwiecień 2008 Napisano 15 Kwiecień 2008 Miałem podobne przeboje z moim wcześniejszym minelabem sovereign elite, po pewnym czasie przechodziło lub wystarczyło włączyć i wyłączyć. Było to:a) czasem samoistnie nie wiadomo czemu, ale potem mijało i w tym dniu poszukiwań już nie wracałob)oznaka że baterie się zaczynają wyczerpywaćc)miałem taką sytuację gdy kopałem na mrozie, wykrywacz zaczął wydawać ciągły pisk, nie ustawał mimo podnoszenia do górytakże raczej przejdzie, może masz obklejoną gliną cewkę czy coś? ewentualnie sprawdź czy gdzieś kabel nieuszkodzony.
jacurm Napisano 16 Kwiecień 2008 Napisano 16 Kwiecień 2008 Kolego prawie na pewno masz uszkodzony kabel. Polecam Proscana.
Indar Napisano 17 Kwiecień 2008 Autor Napisano 17 Kwiecień 2008 HejProblem kabla sugeruje mi większość znajomych, faktycznie to może być to. Wczoraj jednak działał cały dzień - calutki dzień ganiania w trudnych warunkach i nawet się nie zakrztusił. Praktycznie nic nie zrobiłem, wyczyściłem zasobnik na baterie, rozkręciłem elektronikę - skręciłem, pocmokałem podmuchałem i działa. Kurde, czyżby mój oddech miał moc naprawczą? :)I jeszcze jedno - baterie odpadają, wariował też na świeżakachpozdrawiamIndar
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.