Skocz do zawartości

Muskeeter Advantage mi wariuje -pomocy

Indar

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Cześć
Mój muszkieterek wariuje, włączam go a on cały czas piszczy (sygnał przerywany). Nie jest to od metalu - teren neutralny.
Kilkukrotne wałczenie i wyłączenie naprawia sytuację - ale znowu zaczyna po jakimś czasie świrować. Sprzęt jest suchy, to pewne. Mieliście podobne problemy?
pozdrawiam
I.
Napisano
Miałem podobne przeboje z moim wcześniejszym minelabem sovereign elite, po pewnym czasie przechodziło lub wystarczyło włączyć i wyłączyć. Było to:
a) czasem samoistnie nie wiadomo czemu, ale potem mijało i w tym dniu poszukiwań już nie wracało
b)oznaka że baterie się zaczynają wyczerpywać
c)miałem taką sytuację gdy kopałem na mrozie, wykrywacz zaczął wydawać ciągły pisk, nie ustawał mimo podnoszenia do góry
także raczej przejdzie, może masz obklejoną gliną cewkę czy coś? ewentualnie sprawdź czy gdzieś kabel nieuszkodzony.
Napisano
Hej
Problem kabla sugeruje mi większość znajomych, faktycznie to może być to. Wczoraj jednak działał cały dzień - calutki dzień ganiania w trudnych warunkach i nawet się nie zakrztusił. Praktycznie nic nie zrobiłem, wyczyściłem zasobnik na baterie, rozkręciłem elektronikę - skręciłem, pocmokałem podmuchałem i działa.
Kurde, czyżby mój oddech miał moc naprawczą? :)
I jeszcze jedno - baterie odpadają, wariował też na świeżakach
pozdrawiam
Indar

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie