Skocz do zawartości

Resor do sd.kfz.

jacek-26

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Czy ktoś ma zdjęcie resoru sd.kfz 251 lub sd.kfz 7. kupiłem resor z kołami 1 od 251 i jedno od 7 i nie wiem od którego pojazdu jest resor. Ma 10 piór po środku skręcony śrubą na końcach ma tulejki. Możliwe ,że jest też od innego pojazdu, ale jakiego ???
Napisano
a więc nabyłeś resor od żuka lub syrenki
resory od Sd.Kfz. 11 czyli 3-tony lub 251 lub 8-ton są zupełnie inne niż opisałeś
Napisano
Syrena miała poprzeczny resor piórowy, z tym że nie pamiętam czy z przodu czy z tyłu...
Pozdrawiam
Sebek
Napisano
Zauważyłem błąd w opisie przedstawionych przeze mnie zdjęciach zamiast Sdkfz 250 powinno być Sdkfz 251 . Przepraszam . Pozdrawiam
Napisano
do inglanadona
otóż wyobraź sobie że królowa polskich szos zawsze miała resor poprzeczny nie tylko z przodu ale także z tyłu, takoż i żuk ale tylko z tyłu i na dodatek 2 szt.
trochę szacunku do polskiej motoryzacji a nie łapać się od razu za sd kfz-y
jeżeli nie ma ślizgacza z jednej strony a są tylko tulejki to na pewno to nie jest resor od żadnego z tych pojazdów
( czli 251 i 7 )
Napisano
czlowieku zastanow sie co piszesz gdzie ty w zoku widziales dwa resory poprzeczne syrena maluch ale nie zuk he he he gratuluje wiedzy

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie