Skocz do zawartości
  • 0

Zapalniczka ID

mmland

Pytanie

Napisano

Proszą o identyfikację zapalniczki na benzynę. Zapalniczka wykonana jest z mosiądzu. Wprawdzie jest sygnowana przez kogo i gdzie została zrobiona. A chciałbym się dowiedziec z jakiego okresu może ona byc.

5 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
do kopijnika2 może ty byś coś powiedział na temat tej mojej zapalniczki którą znalazłem na partyzanckich pozycjach, jeżeli tylko byś czytał ten wątek
Napisano
Kolega abcd wszystko już chyba napisał - takich zapalniczek masowo używali żołnierze we wrześniu 39, a i jak widać potem. Konopczyński robił też inne tego typu akcesoria - m.in. maszynki do skrętów.
Napisano

Proszą o identyfikację zapalniczki na benzynę. Zapalniczka wykonana jest z mosiądzu. Wprawdzie jest sygnowana przez kogo i gdzie została zrobiona. A chciałbym się dowiedziec z jakiego okresu może ona byc.

Napisano

Sygnowana na spodzie. O.SW.UKZ.PAT.463 WARSZAWA Z.KONOPCZYŃSKI A z lewaj strony w takiej małej elipsie wybity jest jak mi się wydaje mały orzełek.

Napisano

Z boku wygrawerowany jest napis PłOMIEN TAKIM OZDOBNYM PISMEM.
Może ktoś wie gdzie można znaleśc jakieś informacje o tyk Konopczynskim z Warszawy
A tak w nawiasie to czy ona może byc coś warta czy to tylko zwykły gadżet.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie