mmland Napisano 7 Kwiecień 2008 Autor Napisano 7 Kwiecień 2008 Proszą o identyfikację zapalniczki na benzynę. Zapalniczka wykonana jest z mosiądzu. Wprawdzie jest sygnowana przez kogo i gdzie została zrobiona. A chciałbym się dowiedziec z jakiego okresu może ona byc.
mmland Napisano 18 Kwiecień 2008 Autor Napisano 18 Kwiecień 2008 do kopijnika2 może ty byś coś powiedział na temat tej mojej zapalniczki którą znalazłem na partyzanckich pozycjach, jeżeli tylko byś czytał ten wątek
kowalinho Napisano 18 Kwiecień 2008 Napisano 18 Kwiecień 2008 Kolega abcd wszystko już chyba napisał - takich zapalniczek masowo używali żołnierze we wrześniu 39, a i jak widać potem. Konopczyński robił też inne tego typu akcesoria - m.in. maszynki do skrętów.
mmland Napisano 7 Kwiecień 2008 Autor Napisano 7 Kwiecień 2008 Proszą o identyfikację zapalniczki na benzynę. Zapalniczka wykonana jest z mosiądzu. Wprawdzie jest sygnowana przez kogo i gdzie została zrobiona. A chciałbym się dowiedziec z jakiego okresu może ona byc.
mmland Napisano 7 Kwiecień 2008 Autor Napisano 7 Kwiecień 2008 Sygnowana na spodzie. O.SW.UKZ.PAT.463 WARSZAWA Z.KONOPCZYŃSKI A z lewaj strony w takiej małej elipsie wybity jest jak mi się wydaje mały orzełek.
mmland Napisano 7 Kwiecień 2008 Autor Napisano 7 Kwiecień 2008 Z boku wygrawerowany jest napis PłOMIEN TAKIM OZDOBNYM PISMEM.Może ktoś wie gdzie można znaleśc jakieś informacje o tyk Konopczynskim z WarszawyA tak w nawiasie to czy ona może byc coś warta czy to tylko zwykły gadżet.
Pytanie
mmland
Proszą o identyfikację zapalniczki na benzynę. Zapalniczka wykonana jest z mosiądzu. Wprawdzie jest sygnowana przez kogo i gdzie została zrobiona. A chciałbym się dowiedziec z jakiego okresu może ona byc.
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.