Skocz do zawartości
  • 0

Blaszka ss

tomek6

Pytanie

Napisano
Witam Wszystkich !

Kupiłem ostatno na aukcji połówkę blaszki. Kupując ją byłem prawie w 100% pewien, że to jakaś kopia. W tej chwili kiedy trzymam ją w ręku już nie mam takiej pewności. Nie jestem znawcą tego tematu więc proszę o ocenę.

Pozdrawiam i dziękuję.
http://img503.imageshack.us/my.php?image=ssga7.jpg

6 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Widzę, że żaden z kolegów nie chce się wypowiedzieć.
Może powiem dokładnie o co mi chodzi. Chciałbym aby szanowni koledzy wskazali jakieś fakty stwierdzające, że jest to fałszywka lub oryginał. W ten sposób ja oraz inni, którzy nie posiadają dużej wiedzy na temat nieśmiertelników mogliby pogłębić swą wiedzę.

Dziękuję za pomoc i pozdrawiam.
Napisano
Witam Wszystkich !

Kupiłem ostatno na aukcji połówkę blaszki. Kupując ją byłem prawie w 100% pewien, że to jakaś kopia. W tej chwili kiedy trzymam ją w ręku już nie mam takiej pewności. Nie jestem znawcą tego tematu więc proszę o ocenę.

Pozdrawiam i dziękuję.
http://img503.imageshack.us/my.php?image=ssga7.jpg
Napisano
Wiem, że nieśmiertelniki ss są bardzo często kopiowane dlatego też napisałem, że byłem przekonany iż jest to kopia. Tym bardziej jego wygląd (wg mnie) nie przemawiał za oryginalnością. Również wspomniałem, że w tej chwili sam nie wiem co o nim sądzić ponieważ a żywo" wygląda trochę inaczej, pisałem o tym wcześniej.
Tak jak wspomniał kolega cis - 100% pewności nigdy nie będzie.
Jeżeli ktoś ma jakieś dane na temat tej jednostki to proszę o informację.

pozdrawiam
Napisano
Witam. napewno to niemiecka blaszka, ale... co do autentyczności to musiałbym mieć ją w ręce żeby potwierdzić... po fotce widze tylko hmmm... ślady korozji??:/ to też może świadczyć o wieku tej blachy. Pzdr
Napisano
Czcionka raczej nie jest nabita na wżery co świadczy o tym, że blacha musiała korodować już wybita. Korozja powstała również w zagłębieniach wybitej czcionki. Jednak nie świadczy to o oryginalności. Można uzyskać taki efekt.
Sprawą dość istotną może być jednostka i jej działania na terenie Polski.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie