Skocz do zawartości

Vaquero vs Tejon

lisu77

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam Wszystkich
Chciałbym sie dowiedzieć jakie są różnice w skuteczności w/w wykrywaczy. Czy warto dołożyć 450 PLN i kupić Tejona.
Pozdrawiam
Napisano
W przypadku Tejona różnica w głośności sygnału przedmiotów płytkich i głębokich jest mniejsza, w Vaquero cele płytkie są głośne a głębokie ciche (większa skala). Na korzyść Tejona przemawia dodatkowa dyskryminacja alternatywna i bardziej ekonomiczne zasilanie. Warto wydać więcej i mieć wykrywacz z bardzo dużym potencjałem.
Napisano
Dziękuję za szybką odpowiedź miałem już Vaquero i bardzo przypadł mi do gustu więc mam jeszcze jedno pytanie z kategorii ciężkich" jaka jest różnica w zasięgu.
Pozdrawiam.
Napisano
Jest niewielka różnica na korzyść Tejona. Istotne jest to co napisałem w pierwszym zdaniu mojej poprzedniej wypowiedzi.
Napisano
Euro Sabre i Vaquero to różne wykrywacze. Oba z górnej strefy średniej półki. Wystarczy przeanalizować ustawienia, są cechy wspólne, ale ale i różnice, z których najistotniejsza jest częstotliwośćpracy. Vaquero należy do nowej serii HOT (High Output Technology).
Napisano
Zapomniałem wspomnieć, że Tejon posiada płynną regulację tonu i można sobie wybrać częstotliwość, która odpowiada naszym preferencjom. Standartowe Vaquero posiada fabryczny niski ton; na życzenie można zamówić fabryczną modyfikację z wyższym tonem (ok. 70 - 80 zł drożej).

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie