lisu77 Napisano 31 Marzec 2008 Autor Napisano 31 Marzec 2008 Witam WszystkichChciałbym sie dowiedzieć jakie są różnice w skuteczności w/w wykrywaczy. Czy warto dołożyć 450 PLN i kupić Tejona.Pozdrawiam
Raned Napisano 31 Marzec 2008 Napisano 31 Marzec 2008 W przypadku Tejona różnica w głośności sygnału przedmiotów płytkich i głębokich jest mniejsza, w Vaquero cele płytkie są głośne a głębokie ciche (większa skala). Na korzyść Tejona przemawia dodatkowa dyskryminacja alternatywna i bardziej ekonomiczne zasilanie. Warto wydać więcej i mieć wykrywacz z bardzo dużym potencjałem.
lisu77 Napisano 31 Marzec 2008 Autor Napisano 31 Marzec 2008 Dziękuję za szybką odpowiedź miałem już Vaquero i bardzo przypadł mi do gustu więc mam jeszcze jedno pytanie z kategorii ciężkich" jaka jest różnica w zasięgu.Pozdrawiam.
Raned Napisano 31 Marzec 2008 Napisano 31 Marzec 2008 Jest niewielka różnica na korzyść Tejona. Istotne jest to co napisałem w pierwszym zdaniu mojej poprzedniej wypowiedzi.
gibki9 Napisano 31 Marzec 2008 Napisano 31 Marzec 2008 a ja w sprawie euro sabre.czy euro sabre i vaquero to te same wykrywacze tylko pod inna nazwa?
Raned Napisano 31 Marzec 2008 Napisano 31 Marzec 2008 Euro Sabre i Vaquero to różne wykrywacze. Oba z górnej strefy średniej półki. Wystarczy przeanalizować ustawienia, są cechy wspólne, ale ale i różnice, z których najistotniejsza jest częstotliwośćpracy. Vaquero należy do nowej serii HOT (High Output Technology).
Raned Napisano 1 Kwiecień 2008 Napisano 1 Kwiecień 2008 Zapomniałem wspomnieć, że Tejon posiada płynną regulację tonu i można sobie wybrać częstotliwość, która odpowiada naszym preferencjom. Standartowe Vaquero posiada fabryczny niski ton; na życzenie można zamówić fabryczną modyfikację z wyższym tonem (ok. 70 - 80 zł drożej).
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.