Skocz do zawartości

mg42

newport

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Do psjonatow i koneserow MG42!
Od wielu juz lat moje zainteresiwanie MG42 (czysto teoretyczne)zaczyna przechodzic w spekulacje w jaki sposob
wykonywane byly niektore elementy tej broni.Najbardziej interesuje mnie sposob (technologia)wykonania oslony lufy.
Czy jest wykonana z jednego kawalka blachy, jaka jest jej grobosc? czy byla spawana? Ile momentow obrobki zostalo uzyte przy produkcji?- a tak na marginesie-fajne pytanie co?
Na to wszystko moze odpowiedziec tylko ktos kto o mial besposredni kontakt z Spandau"
Napisano
już było podobny temat ale z pytaniem kto mg42,
fajne pytanie co?" jednym słowem odpowiem zajebiste. Bardzo smutni panowie szukają miłość przez internet
Napisano
Panowie bez przesady co dziwnego w pytaniu ??
Kolega się interesuje tym i chce się dowiedzieć .
Ja też chętnie poczytam o technologii budowy mgiety .
Czy każde pytanie o broń musi być prowokacją ??
Ja np. potrafię zrobić ładunek taki żeby z pałacu kultury zrobić kupkę gruzu i co jestem terrorystą ?
Czy może problem tkwi w tym że chłop nie ma cyferki trzyliczbowej obok swojego nika i nie należy do takiej elity na tym forum jak wy znawcy , którzy myślą że ilość postów upoważnia do krytykowania każdego i zadawania pytań jakich się chce ??

mgieta nieletnim to wali od ciebie i na dodatek kapusiem , który robi zadymę wokół innej osoby , aby samemu w cieniu pozostać .

Jesteście żałośni i z tego co widzę macie jakieś problemy z własną osobą .
Jak się boicie odpowiadać albo nie macie nic do powiedzebnia ciekawego to siedźcie cicho bo nikt nie wchodzi na to forum żeby czytać postów o kapusiach itd .
Do Bociana : Ponoszę pełną odpowiedzialność za swoje słowa i przyjmę karę za osobiste wycieczki"
Pozdrawiam
Napisano

A jeszcze jedno do Newporta nie mam niestety 42 ale wkrótce mam nadzieję że będzie szukam w stanie takim jak moja 34
Ale 34 bardziej mi się podoba
Wprawdzie zdekowana ale cóż dobra i taka .
A smutnych panów jak chcą pooglądać zapraszam nie szukajcie po IP podam adres na maila

Napisano
Uklon dla Grove3,
Myslalem ze trafie na tym forum ludzi naprawde profesionalnych, technicznych uzdolnionych ktorzy maja naprawde cos do powiedzenia w tym temacie i co?- amatorszczyzna pomieszana z arogancja.Nie bede sie zrazal i
poczekam jaszcze jakis czas na prawdziwych zawodowcow z forum.
Jezeli niemacie pojecia o co ja pytam-prosze zmienic forum.
Napisano
http://www.opisybroni.republika.pl/mg42.html

Poszukaj na googlach i nie dziw sie takim reakcjom,
niektórzy sa po prostu podejrzliwi
Napisano
aslv - dzieki za chec pomocy - przecierz oto chodzi.Moj problem nie polega na otrzymaniu informacji ogolnodostepnej
m.in w internecie-ja to wszystko przerabialem plus cala dostepna literature techniczna jaka wyszla na ten temat.
Ja piszac-ze to jest dziwne pytanie-potwierdzam to jeszcze raz,to jest dziwnei i nietypowe pytanie gdyz zasady funkcjonowania,zastosowana teknika i cala geneza konstrukcji jest przezemnie doskonale znana i niema zadnych tajemnic.Jak juz cos poznales do perfekcji, to starasz sie jeszcz dowiedziec tego czegos extra- i wlasnie ta technologia jest tym czyms extra dla mnie.
Jezeli gdziekolwiek bylaby opublikowana to mialbym ja natychmiast-a tak ni jest.I do tych wszystkich podejzliwych
na forum-ja mialem tyle broni w swoim zyciu ze dla niejednego z kolegow formowiczow moze to byc nieosiagalnym
marzeniem
Napisano
Panowie, bez jaj, jak to tajemnica ze istnieje ibrobka tloczeniem, balch na zimno i goraco? przecierz tysiace rzeczy codziennego urzytku tak sie wykonuje

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie