vojtaz2 Napisano 29 Marzec 2008 Autor Napisano 29 Marzec 2008 dzięki ale z jakiego to okresu może być?? ..znalazłem to z łuskami stalowymi , rosyjskimi
ROLFI Napisano 29 Marzec 2008 Napisano 29 Marzec 2008 Jest to korek od akumulatora firmy VARTA znanej resztą i dzisiaj. Koreczek ma troszkę lat, jest z pewnością przedwojenny lub wojenny.
ROLFI Napisano 29 Marzec 2008 Napisano 29 Marzec 2008 Akumulatory tej firmy używane były w armii niemieckiej, a znalezione stalowe pordzewiałe łuski świadczą o tym. Jak wiadomo w końcowym okresie wojny Wermacht używał łusek stalowych ze względu na kłopoty z surowcami.
vojtaz2 Napisano 29 Marzec 2008 Autor Napisano 29 Marzec 2008 aha to pomyliłem się z łuską, znalazłem dwie wystrzelone łuski, jedna już czeka na oczyszczenie w mojej piwnicy:D .. a więc walają się części poniemieckiego pojazdu, w poprzednich wątkach informuję o części gąsienicy , okazuje się że to część z ciągnika altyryjskiego, a a po za tym znalazłem tam 2 blachy, być może jutro zaciekawię całe forum :) oby
Pytanie
vojtaz2
tak jak w temacie, proszę o id
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.