Gebhardt Napisano 28 Marzec 2008 Autor Napisano 28 Marzec 2008 Probowalem w innym dziale bez zadnego echa, wiec mam nadzieje ze moderator wybaczy ze sprobuje pod nieco innym katem.Chcialbym sie dowiedziec w celach rekonstrukcji w miniaturze jakich konkretnych typow mogly byc w 1939 samochodzy Kfz70 i Kfz69 2ej Brygady Strzelcow (2 Dywizja Pancerna), 5ego baonu rozpoznawczego tej dywizji i 11ego Pulku Strzelcow Kawalerii (4 Dywizja Lekka -Zmotoryzowana) oraz samochody dowodcow plutonow Kfz 15 i motocykle solo 4 Dyw Lekkiej. Czy sa zdjecia ktore mozna przypisac z duza doza pewnosci tym jednostkom, ktore pokazuja te pojazdy?Z gory dziekuje za pomoc.K
valpurgius Napisano 28 Marzec 2008 Napisano 28 Marzec 2008 Ja bym użył w 1/35 Kruppa Schnauzera" (Tamiya), Horcha z Italeri i DKW 350 z Tamiyi- dlatego, że te modele można kupić i odpowiadają etatowemu sprzętowi (co prawda, nie ma pewności, że takie były).
Gebhardt Napisano 28 Marzec 2008 Autor Napisano 28 Marzec 2008 Dzieki, Valpurgius, z tym ze u mnie bedzie to najprawdopodobniej w skali 1/72 i w tej skali sa do wyboru prawie wszystkie wyroby w tych klasach. Wlasnie chodzi o ta historyczna prawde :).
valpurgius Napisano 30 Marzec 2008 Napisano 30 Marzec 2008 W 1/72 ICM robi ładne w miarę Kruppy, a wersja ciągnikowa Kfz.69 ma za sobą Paka 35 w zestawie (tak przynajmniej widziałem w katalogu- w sklepach jeszcze nie zastałem). Co do Kfz.15 i motocykli- tu będzie problem :) Jakiegoś Horcha robi(ło) Armo chyba z żywicy :)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.