Gebhardt Napisano 28 Marzec 2008 Autor Share Napisano 28 Marzec 2008 Probowalem w innym dziale bez zadnego echa, wiec mam nadzieje ze moderator wybaczy ze sprobuje pod nieco innym katem.Chcialbym sie dowiedziec w celach rekonstrukcji w miniaturze jakich konkretnych typow mogly byc w 1939 samochodzy Kfz70 i Kfz69 2ej Brygady Strzelcow (2 Dywizja Pancerna), 5ego baonu rozpoznawczego tej dywizji i 11ego Pulku Strzelcow Kawalerii (4 Dywizja Lekka -Zmotoryzowana) oraz samochody dowodcow plutonow Kfz 15 i motocykle solo 4 Dyw Lekkiej. Czy sa zdjecia ktore mozna przypisac z duza doza pewnosci tym jednostkom, ktore pokazuja te pojazdy?Z gory dziekuje za pomoc.K Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
valpurgius Napisano 28 Marzec 2008 Share Napisano 28 Marzec 2008 Ja bym użył w 1/35 Kruppa Schnauzera" (Tamiya), Horcha z Italeri i DKW 350 z Tamiyi- dlatego, że te modele można kupić i odpowiadają etatowemu sprzętowi (co prawda, nie ma pewności, że takie były). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gebhardt Napisano 28 Marzec 2008 Autor Share Napisano 28 Marzec 2008 Dzieki, Valpurgius, z tym ze u mnie bedzie to najprawdopodobniej w skali 1/72 i w tej skali sa do wyboru prawie wszystkie wyroby w tych klasach. Wlasnie chodzi o ta historyczna prawde :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
valpurgius Napisano 30 Marzec 2008 Share Napisano 30 Marzec 2008 W 1/72 ICM robi ładne w miarę Kruppy, a wersja ciągnikowa Kfz.69 ma za sobą Paka 35 w zestawie (tak przynajmniej widziałem w katalogu- w sklepach jeszcze nie zastałem). Co do Kfz.15 i motocykli- tu będzie problem :) Jakiegoś Horcha robi(ło) Armo chyba z żywicy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.