LEWY Napisano 8 Luty 2004 Autor Napisano 8 Luty 2004 Przyszedł mi ostatnio do głowy pewien pomysł, który kieruję do redakcji Odkrywcy". Czy nie można by było zorganizować we Wrocławiu, powiedzmy raz na miesiąc, giełdy dla tych wszystkich, którzy chcą się czegoś pozbyć i tych, którzy czegoś usilnie szukają? Ja mam akurat około 50 książek z różnych lat i na różne tematy, które nie są mi już potrzebne, a są być może tacy, którzy są w stanie oddać za nie nerkę;) Nie chce mi się tego skanować, zamieszczać na Allegro, wysyłać pocztą, itd. Do Wrocławia mam blisko, zapewne jak wielu innych zamieszkujących Dolny Śląsk. Wiem, że większośc ma może dalej, ale nie można zadowolić wszystkich...Może redakcja jest w stanie zorganizować coś takiego? Wydaje mi się, że potrzebna jest tylko chęć, lokal, stałe terminy i reklama, choćby w internecie. Skorzystają wszyscy, którzy coś tam zbierali lub zbierają, ale chcą się tego pozbyć choćby nawet za grosze. Księgarnia Odkrywcy też na pewno sprzedałaby więcej książek w ten sposób, może także HISCO dałoby się namówić na wystawienie swojej oferty ( o ile HiSCO jeszcze działa, bo nawet nie wiem). Zresztą to wcale nie muszą być tylko książki, każdy przywiózłby to, co ma. A wszyscy mamy bardzo dużo, prawda:)?Poza tym wydaje mi się, że byłaby to doskonała okazja do zawiązania nowych kontaktów czy znajomości, poznania się nawzajem, i tym podobnych spraw. Jak to widzą inni?pozdrowienia - LEWY
kruku Napisano 8 Luty 2004 Napisano 8 Luty 2004 LEWY - bardzo dobry pomysl. Popieram. Moze tylko intensywnosc spotkan kwartalna. Ale naprawde dobra mysl.
LEWY Napisano 10 Luty 2004 Autor Napisano 10 Luty 2004 Podbijam na początek Forum, bo nadal czekam na zdanie redakcji...LEWY
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.