16zaneta Napisano 26 Marzec 2008 Autor Share Napisano 26 Marzec 2008 Jak usunąć srebrną przeciwsłoneczną naklejkę z przedniej szyby samochodu, która jest przyklejona od zewnątrz? Próbowałam acetonem, denaturatem, rozpuszczalnikiem, wodorotlenkiem sodu (kret), zdrapać też sie nie da. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
f35jsf Napisano 26 Marzec 2008 Share Napisano 26 Marzec 2008 Ciekawe pytanko, biorąc pod uwagę tematykę forum:)))Ja usuwałem naklejki, co prawda nie z szyb ale może moja rada podziała.Przez 10-15 minut grzałem je suszarką do włosów potem jak już je odkleiłem to resztki kleju usunąłem WD-40.Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 26 Marzec 2008 Share Napisano 26 Marzec 2008 Resztki kleju najłatwiej zmyć nitro, ale troszke niebezpiecznie dla lakieru i uszczelek. Suszarka to bardzo dobra metoda. Mozna nasączyć szmate nitro i przykleić" ją do naklejki. Całość maxymalnie szczelnie osłonić folią i tak pozostawić na dobe.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
props Napisano 26 Marzec 2008 Share Napisano 26 Marzec 2008 Najłatwiej klej po naklejkach usunąć podpałką do grila bezpieczne dla lakieru i uszczelek resztki zmyć detergentem n.p. Ludwikiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shigella Napisano 28 Marzec 2008 Share Napisano 28 Marzec 2008 Witam!A ja proponuję porządnie nasączyć naklejkę płynem do mycia szyb ze spryskiwaczem, mało tego można potem ją nakleić ponownie :DPozdrawiam, Shigella Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.