krzysiak84 Posted March 24, 2008 Author Share Posted March 24, 2008 Witam SerdecznieZakupiłem jakiś czas temu wykrywacz garett ace 150. Ze wzgledu na problemy zdrowotne dopiero raz mialem okazje z niego skorzystac. Detekcja wielkosci - glebokosci przedmiotu to juz na starcie wydaje sie być ajerem" a nie funkcją (gdyz dziala jedynie w odniesieniu do monety - i to okreslonej wielkosci) pokazuje bzdury.... cos niby na max wielkosci a tu np. mala srubka. Detekcja również...Ide dalej zloto, srebro a tu np. zelazko. Rozumiem, iz w naturze wystepuja stopy i detekcja metali moze dzialac roznie oraz iz sa wykrywacze za 3500zl i za 1/6 ceny nie ma cudów. Chciałebym jednak przeprowadzić dokładny test tego wykrywacza. ( w formie multimedialnej prezentacji flash - wyniki udostepnie zainteresowantym) Zastanawiam sie jednak jak go wykonac - zakopujac w ziemi? (troche test malo wiarygodny...wilgotnosc, piaszczystosc, ilosc kamieni, gestosc, ziemia ziemini nie rowna - test malo wiarygodny ) W powietrzu... niby najlepiej jednak w powietrzu i tak nie bede szukal. Chce wykopac dziure ( 10, 20cm) a nasypu wykonywac z suchego czystego piasku. Być może zrobie tak i tak (powietrez i piasek. Che poprostu dokładnie przetestowac to co mam. Bo jakos mam takie wrazenie ze wykrywacz dzila bo znajduje ale ta cala reszta funkcji to tylko migajace diody" Na forum sa osoby ktore w temacie sa znacznie dluzej - byc moze moge doradzic jak najlepiej przetestowac - byc mzoe macie Panstwo jakeis sowje testy wiec moje wykonal bym w podobnych warunkach aby jakos to porownac. Che badac na ok. 10 monetach,drut, gwozdz, sruba, kapsel, zakretka po winie, srebrne kolczyki, zloty pierscionek. Pozdrawiam, za wszelkie pomocne uwagi bede wdzieczny mieszkam w woj.opolskiem - jesli ktos bylby zainteresowany mozemy razem sprawdzic wykrywacze (moje gg:8503947) Link to comment Share on other sites More sharing options...
walker69 Posted March 24, 2008 Share Posted March 24, 2008 Ja myślę, że jak trochę z nim pochodzisz to będziesz wiedział co mówi". ACE 150 może ma mniejsze pole do popisu w tym mówieniu" ale 250 dobrze identyfikuje co ma pod sondą. Wyjątki będą zawsze bo czasem puszka po konserwie będzie grać jak moneta, kulka szrapnelowa również, a czasami nie będzie wiadomo co jest w ogóle grane.Jeśli chodzi o wskaźnik głębokości to raczej się nie myli ale i tak nie wiadomo co to będzie (można się domyślać) ale raczej widzę czy to coś drobnego czy ciut większego (lub płytko zalega).Musisz więcej pochodzić - na początku też się denerwowałem :)Pozdrawiam! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pablo02 Posted March 24, 2008 Share Posted March 24, 2008 Wykrywacz poznaje się w 100% po... wykopaniu 1000 dołków. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kruk1 Posted March 25, 2008 Share Posted March 25, 2008 monety 23-26cm weznie tak samo jak model ace250 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.